Om Globeteam

Cloud: Konkret forretningsbehov

Cloud er oplagt til at løse udfordringer med bl.a. data, sikkerhed og kommunikation

Mangler din virksomhed værktøjer og kapacitet til at behandle og analysere de data, I indsamler? Har I behov for at øge sikkerheden i en ny eller eksisterende it-løsning – eller vil I måske gerne styrke kommunikationen i organisationen med webbaseret adgang til mail og kalender?
Konkrete udfordringer som ovenstående er en oplagt anledning til at tage det første skridt mod cloud.

Beslutningen om at gå i cloud tager ofte udgangspunkt i et specifikt behov eller et afgrænset projekt, som med fordel kan løses i skyen. Typiske eksempler er:

  • Bedre datadeling og -analyse: Virksomheder indsamler stadig større mængder af data, men det kan være en udfordring at tilgå data på tværs af forretningen og dele med samarbejdspartnere og kunder, fordi data er gemt i lukkede systemer hos forskellige leverandører. En anden hindring for at analysere og anvende data effektivt er mangel på lagringsplads og regnekraft.
    I skyen har I let og uhindret adgang til data, ligesom I nemt kan skrue op for processorkraften i takt med, at mængden af data vokser. En cloud-baseret løsning giver ligeledes adgang til en række kendte værktøjer til databehandling og -analyse, som gør jer i stand til at træffe bedre virksomhedsbeslutninger.
  • Øget sikkerhed: Sikkerhed og databeskyttelse er vigtigere end nogensinde før, og cloud giver både større fysisk og logisk sikkerhed, end hvad det er muligt at opnå on-premise. I skyen skal virksomheden ikke tænke på sikkerhedsopdateringer, det er nemmere at tage backup af data, ligesom I får adgang til alle de nyeste og mest avancerede sikkerhedsfeatures i Azure. Læs mere om den sikkerhedsmæssige tilgang til at gå i cloud her
  • Kommunikation og samarbejde: Moderne medarbejdere forventer frihed til at kunne arbejde hvor som helst og når som helst. Cloud-baserede løsninger gør det muligt at understøtte mobiliteten, så medarbejderne får fleksibel og sikker webbaseret adgang til kommunikations- og samarbejdsværktøjer som mail og kalender. Samtidig giver cloud-apps til tale- og videoopkald (fx Skype) helt nye muligheder for at kommunikere og samarbejde mere effektivt.
  • Chatbots: Digitale assistenter vinder større og større udbredelse i virksomheder, hvor de kan hjælpe medarbejdere med simple, tidskrævende opgaver – særligt omkring informationssøgning i de stadig større mængder data. Cloud tilbyder i dag de mest modne platforme og tjenester til etablering af digitale assistenter, som bl.a. kræver kunstig intelligens og sprogforståelse for at give en god brugeroplevelse. Læs case fra Syddjurs Kommune her

Når udgangspunktet er en aktuel, taktisk udfordring, vil man ofte starte med at lægge en enkelt opgave eller system i cloud. Det kan enten ske via migrering af en eksisterende løsning eller nyudvikling i skyen.

Bliv klogere på, hvordan I får lagt en plan for at migrere de første systemer til skyen eller får udviklet nyt. Læs Globeteams guide til cloud first-udvikling og migrering her

Globeteam hjælper jer til en god migrering til cloud

Globeteam hjælper din organisation til en god migrering til cloud – hvad enten I allerede har lagt dele af jeres opgaveløsning i skyen eller endnu ikke har påbegyndt jeres cloud-rejse, så kan vi fungere som rådgivnings- og udviklingskapacitet i processen.

Når vi skal vurdere jeres parathed til cloud og give konkrete anbefalinger til, hvordan I bedst griber en migrering an, anvender vi et gennemprøvet framework. Det kan du læse mere om her

I gang med cloud? Kontakt:

Peter Langvad
E-mail: pl@globeteam.com
Mobil: +45 30864343

Få vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret på din virksomheds digitale muligheder med cases og faglige artikler

Tilmeld

Optimer din forretning og dine it-investeringer

Er du interesseret i at vide mere om Globeteams ydelser, og hvordan vi kan hjælpe netop din forretning?