Om Globeteam

Kommuner er bekymrede for digitaliseringsbyrde

Digitaliseringen af det offentlige Danmark sætter krav til kommunerne, som nu selv står med et endnu større ansvar for at sikre udvikling og sammenhæng i deres digitale systemer. Især de mindre kommuner har ikke selv kompetencerne til at løfte opgaven, vurderer Globeteam på baggrund af en undersøgelse og nye interview med fem kommunaldirektører.

Globeteam gennemførte i 2014 en vurdering af 10 kommuners digitale platform samt kommunernes evne til at høste gevinsterne ved monopolbruddet. En kontakt i 2015 til et udvalg af de deltagende kommuner viser, at kommunerne stadig er positive, men flere kommuner er fortsat i tvivl om, hvordan de påtager sig det større ansvar og høster gevinsterne ved monopolbruddet.

I foråret 2015 interviewede Globeteam yderligere fem kommunaldirektører, og blandt disse er en udbredt bekymring for, om deres kommune kan udnytte mulighederne ved den fortsatte digitalisering. Bekymringen går både på de it-kompetencer og de ”digitaliseringskompetencer”, der er til rådighed i kommunerne, som er store driftsenheder og ikke vant til store digitale transformationsprojekter. Den brede erkendelse blandt kommunaldirektørerne er, at den kommunale ledelse ikke har den nødvendige indsigt og de nødvendige ledelseskompetencer til effektivt at styre digitaliseringen og høste gevinsterne.

Hos Globeteam ser vi også ofte, at spørgsmålet om digitaliseringen bliver en snak om teknik. Men den digitale transformation fører ofte til relativt store ændringer af forretningen, og derfor er det vigtigt at se på, hvordan man som kommune selv kan bruge de mange nye muligheder. Vil forretningsgange blive udsat for markante ændringer relateret til digitaliseringen? Er nogle områder udækkede? Eller kan der skabes helt nye behov?

Ønsker du at høre mere om vores undersøgelse, eller få nogle råd om digitaliseringen, er du meget velkommen til at kontakte Per Andreasen på e-mail: pan@globeteam.com eller på mobil: 2427 713. Hos Globeteam arbejder vores tekniske konsulenter tæt sammen med vores strategi og management konsulenter, og vi sikrer dermed en helhedsorienteret rådgivning, der netop tager udgangspunkt i den enkelte kommunes behov og forretning.

Per Andreasen er en af hovedkræfterne bag analysen og har gennem de sidste 15 år arbejdet som konsulent inden for digitalisering af den offentlige administration. Per har været primus motor bag ESDH-rapporterne fra 2011 og 2013 og har stor indsigt i digitalisering af den offentlige sagsbehandling. Per har tidligere målt den digitale modenhed på 22 kommuner sammen med KL i 2012 med særlig fokus på den organisatoriske parathed.

Få vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret på din virksomheds digitale muligheder med cases og faglige artikler

Tilmeld

Optimer din forretning og dine it-investeringer

Er du interesseret i at vide mere om Globeteams ydelser, og hvordan vi kan hjælpe netop din forretning?