Om Globeteam

Kom godt i gang med en cloud first-udviklingsstrategi

Læs vores guide til, hvordan din virksomhed kommer i gang med at udvikle agil software i skyen

I sidste uge kunne du læse et interview med Nils Høgsted fra Danmarks Miljøportal, som gradvis har implementeret en cloud first-strategi for udvikling og opnået besparelser på 20%.

I denne uge kan du læse Mikkel Hempels introduktion til, hvordan virksomheder kan komme godt i gang med en cloud first-strategi og udvikle agil software i skyen. Artiklen giver en forsmag på de anbefalinger, som du kan læse i vores guide til en succesfuld cloud first-strategi. Guiden kan du hente i sin fulde længde her

Skiftet til en ren cloudbaseret digital strategi kan være kompleks. Samtidig skal virksomheder gøre op med over 20 års strategi om, at it var on premise, og en server var noget, der stod i kælderen. Ligesom it-medarbejderne skal opbygge cloud færdigheder, så de er i stand til at drage fordel af de mange muligheder, der ligger ved at benytte de nye services, som cloud leverandørerne stiller til rådighed.

Teknik er sjældent den drivende kraft. Det er forretningen, og det er derfor vigtigt, at forretningen er moden til cloud first. Cloud first kan nemlig have både lille og stor betydning afhængig af den valgte arkitektur mm. – betydning og konsekvenser vis udledning kræver samarbejde mellem it og kerneforretningen for, hvorfor bygge et super hurtigt og moderne hændelsesbaseret it-system, hvis det ikke er det, forretningens behov går på?

Cloud first udviklingsstrategi. Hvordan?

En god cloud-first strategi dækker både nyudvikling og migrerering af eksisterende applikationer i skyen, og Globeteam anbefaler derfor typisk at tage udgangspunkt i en sekspunktsplan, der dækker følgende områder:

  1. Opbygning af cloud-færdigheder.
  2. Valg af cloud-udbyder og modenhedsanalyse af applikationer.
  3. Risikostyring og enterprise arkitektur.
  4. Økonomi og rettighedsstyring.
  5. Automatisering.
  6. Driftserfaring.

At omlægge sin nuværende udviklingsstrategi og drift til cloud-first kan virke uoverkommeligt i begyndelsen. Du kan derfor med fordel starte med nyudviklingsprojekter (også kaldet greenfield-udvikling), som for mange vil være den nemmeste vej til opbygning af erfaring og cloud-færdigheder.
Guiden indeholder bl.a. gode råd og links til best practices indenfor valg af cloud-arkitektur, der gør dig i stand til at træffe de rigtige valg i forhold til de konkrete projekter, som forretningen ønsker at udvikle eller migrere til skyen.

Du kan hente min guide her, hvor jeg  går i dybden med ovenstående punkter samt beskriver de mange fordele, som virksomheder kan opnå med en cloud first-tilgang til udvikling. Herunder muligheden for at højne sikkerheden og forretningens evne til innovation. Rigtig god læselyst, og har du spørgsmål til guiden, er du meget velkommen til at kontakte mig.

Eksempler på kunder, som Globeteam har hjulpet med en cloud first-strategi

I Globeteam har vi mange cloud-first referencer efterhånden. Her er to eksempler på kunder, som vi har hjulpet godt på vej med en cloud-first strategi.

Det første eksempel er en kunde inden for offshore branchen, som Globeteam har bistået med implementeringen af en cloud-first strategi, hvor alle services som udgangspunkt placeres i Azure. Virksomheden har vægtet omstillingsparathed højt i en industri, hvor der er stort fokus på omkostningsreduktion. It-afdelingen er blevet i stand til at agere hurtigt, effektivt og sikkert i tilfælde af ændrede forretningskrav eller ønsker om nye tiltag, som tidligere ville kræve større it-projekter at gennemføre.

Et andet eksempel er Danmarks Miljøportal, hvor Globeteam har været med på hele deres rejse i skyen som rådgivnings- og udviklings- kompetence. Med kun 12 ansatte og et faldende kernebudget har Miljøportalen et kontinuerligt fokus på at optimere og effektivisere drift, support og udvikling. Det betød, at de allerede i 2010 gik fra traditionel hosting til Microsoft Azure og i 2016 tog en beslutning om at gå cloud first ved udvikling. Med en cloud first-strategi har de imponerende resultater både på drift og på udviklingssiden. Du kan læse vores interview med Nils Høgsted, sekretariatsleder i Danmarks Miljøportal her.

 

”Cloud har betydet et paradigmeskift for, hvordan Danmarks Miljøportal udvikler it-systemer. Ved at identificere og udnytte relevante Azure-tjenester og -komponenter mest muligt har vi realiseret en besparelse på ca. 20 % på udviklingssiden. For forretningen betyder det, at vi kan levere nye systemer med langt færre omkostninger og med en hurtigere time-to-market,” siger Nils Høgsted.

 

De overordnede mål med en cloud first-udviklingsstrategi er:

  • At udvikle agil software, der hurtigt kan tilpasse sig forretningens behov
  • At reducere behovet for on-premise infrastruktur
  • At benytte subscriptions fremfor licenser
  • Systemer med høj tilgængelighed

info_512pxGREY

– I 2020 vil 83% af virksomhedernes applikationer, systemer og data være placeret i cloud.

– Kravet om digital transformation er i dag den vigtigste driver for, at virksomheder vælger at rykke i skyen (63%).

Andre væsentlige faktorer er muligheden for at udnytte nye teknologier som Artificial Intelligence (AI), Machine Learning (50%) og Internet of Things (45%).

Kilde: LogicMonitor, Cloud Vision 2020 

Hjælp til cloud first-udvikling? Kontakt:

 

Peter Langvad
E-mail: pl@globeteam.com
Mobil: +45 30864343

Få vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret på din virksomheds digitale muligheder med cases og faglige artikler

Tilmeld

Optimer din forretning og dine it-investeringer

Er du interesseret i at vide mere om Globeteams ydelser, og hvordan vi kan hjælpe netop din forretning?