Om Globeteam

Kodning er også for børn

Martin fra Globeteam er frivillig i Coding Pirates, et fritidstilbud for børn med interesse for IT, teknologi og programmering

“Det er meget bekræftende at se børn ned til otteårsalderen lave deres første spil i Scratch. Og så har børn bare en helt anden indgang til programmering, end vi voksne, der har “vores faste måder”. De har selvfølgelig meget, de skal lære, men man tvinges virkelig til at tænke tingene alternativt for at kunne hjælpe dem.”

Sådan lyder det fra Martin Strandbygaard, som er frivillig i foreningen Coding Pirates, der skaber aktiviteter for børn og unge, som gerne vil lære om IT, teknologi og programmering.

“Derudover giver det mig en undskyldning for at arbejde med alle mulige spændende ting, som jeg ellers ikke ville få arbejdet med, som VR-briller, unity-spil-programmering og micro:bits,” tilføjer Martin Strandbygaard.

Formålet med Coding Pirates er at fremme børn og unges produktive og kreative IT-kompetencer via afholdelse af klubaftener. Det er en non-profit organisation, som drives af en broget skare af IT-professionelle, lærere, programmører, forskere og entreprenører, som alle har det til fælles, at de ser et behov for et tilbud til børn og unge, der vil styrke deres IT-kompetencer og kreativitet.

“Det er vigtigt at skabe en motivation omkring programmering, IT og teknologi tidligt hos børnene. Det afmystificerer det og lærer børnene, at det kan være sjovt og tilgængeligt. Det er et godt supplement til øvrige fritidstilbud for børn og unge, som har interesser inden for de områder,” fortæller Martin Strandbygaard.

I denne weekend, 16. – 17. november 2019, afvikles Coding Pirates’ årlige spiludviklingskonkurrence, Game Jam, hvor Globeteam er sponsor. Det er for børn og unge mellem 7 og 17 år, der godt kan lide at programmere spil og hygge sig med andre børn og unge.

Sammen skal de i løbet af 24 timer idégenerere, designe og kode det sejeste computerspil.

 

Få vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret på din virksomheds digitale muligheder med cases og faglige artikler

Tilmeld

Bliv konsulent
Optimer din forretning og dine it-investeringer

Er du interesseret i at vide mere om Globeteams ydelser, og hvordan vi kan hjælpe netop din forretning?