Om Globeteam

Interview med Simon Høgsbro fra Microsoft

Om udviklingen på Azure-platformen og fremtidsudsigterne for anvendelse af cloud

I dette indlæg i Globeteams temaserie om cloud bringer vi et interview med Simon Høgsbro, som er direktør for Customer Succes hos Microsoft. Simon fortæller her om, hvor udviklingen er på vej hen på Azure-platformen og om fremtidsudsigterne for anvendelse af cloud. Vi har også spurgt Simon om de fordele og barrierer, som Microsoft oplever, at danske virksomheder har ved at gå med en cloud first-strategi. 

Simon_2 2

Simon Høgsbro, Direktør for Customer Success hos Microsoft

 

Hos Microsoft oplever vi i øjeblikket en stor udvikling og innovation inden for Platform-as-a-Service (PaaS) hos de store cloud-udbydere. Udviklingen af nye PaaS services gør, at virksomhederne kan integrere avancerede komponenter, som de ikke selv skal udvikle eller vedligeholde. Ubers apps er et godt eksempel. Uber udvikler og optimerer brugeroplevelsen og deres forretningsmodel hele tiden, men meget af teknikken bag er ikke Ubers egen. Det er standardkomponenter fra skyen, som hele tiden udvikles og forbedres af tredjepart. Google leverer Maps funktionen til Uber, og Microsoft leverer ansigtsgenkendelse til tjek af chaufførens identitet. Det gør det muligt for virksomheder at rykke langt hurtigere og billigere på deres digitale transformationsrejse og løbende øge forretningspotentialet i takt med, at disse PaaS services bliver videreudviklet.

Microsoft Machine Learning API’er er et godt eksempel på, hvordan virksomheder kan indbygge kunstig intelligens i mange forskellige sammenhænge, i alt fra optimering af kundeoplevelsen til produktionen, uden selv at skulle opbygge kompetencer inden for avancerede algoritmer. På vores årlige udviklerkonference, der netop har været afholdt, var der fokus på det, vi kalder ’intelligent edge’ – hvordan vi ikke bare indsamler data helt ude i ’edgen’ på IOT enheder, men også benytter AI i ‘edgen’, så de selv kan træffe intelligente beslutninger.

Hvilke fremtidige muligheder ser du, at cloud first åbner op for?

Virksomheder bevæger sig mod skyen i forskellige tempi. Hvor hurtigt, en beslutning om at flytte ældre systemer og datacentre til skyen tages, er meget forskellig. Til gengæld er der ofte kortere vej til at eksperimentere med udvikling af nye applikationer, når først virksomheden er i skyen. Her vil en cloud first-strategi betyde, at en applikation kan bygges optimalt fra starten både i forhold til skalerbarhed, sikkerhed, integration af PaaS services så som Cognitive Services og Machine Learning API’er osv.

En cloud first-strategi kan også lede til mere end smartere teknologivalg. Vores kunder vælger i stigende grad at indgå et partnerskab med os, hvor samarbejdet rækker ud over teknologien. Seneste eksempel er vores partnerskab med Saxo Bank, hvor vi kommer til at hjælpe Saxo Bank med at ekspandere deres løsning i Kina, hvor de ser et stort markedspotentiale.

Hvad er fordelene og hvilke barrierer oplever virksomhederne ved at gå med en cloud first-strategi?

Fordelene ved at vælge en cloud first-strategi er efterhånden meget overbevisende. En rapport fra konsulenthuset EY viser, at knap en fjerdedel af danske virksomheder forventer at have mere end 80 % af deres forretning i skyen inden for fem år. Så transitionen til skyen er i fuld gang. Vi ser også nu, at virksomhederne er blevet så trygge ved skyen, at de flytter selv de mest forretningskritiske applikationer ud – inklusiv deres SAP-miljøer.

Barriererne for at rykke forretningen i skyen kan eksempelvis være regulering. Her ser vi heldigvis en positiv udvikling i øjeblikket inden for både offentlige institutioners og regulerede industriers mulighed for at bruge skyen (fx i finanssektoren og medicinalindustrien).

Vi er meget stolte af, hvor langt Danmark er fremme i adoptionen af cloud, og glæder os til at drive den næste store bølge – sammen med Danmarks førende virksomheder og organisationer.

 

Vi afrunder temaserien med et video-interview med Nils Høgsted, sekretariatsleder i Danmarks Miljøportal, som fortæller om deres erfaringer med udvikling på Azure-platformen. Se videoen her

 

Hjælp til at få det optimale ud af Azure-platformen? Kontakt:

 

Peter Langvad
E-mail: pl@globeteam.com
Mobil: +45 30864343

info_512pxGREY

– I 2020 vil 83% af virksomhedernes applikationer, systemer og data være placeret i cloud.

– Kravet om digital transformation er i dag den vigtigste driver for, at virksomheder vælger at rykke i skyen (63%).

Andre væsentlige faktorer er muligheden for at udnytte nye teknologier som Artificial Intelligence (AI), Machine Learning (50%) og Internet of Things (45%).

Kilde: LogicMonitor, Cloud Vision 2020 

Få vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret på din virksomheds digitale muligheder med cases og faglige artikler

Tilmeld

Optimer din forretning og dine it-investeringer

Er du interesseret i at vide mere om Globeteams ydelser, og hvordan vi kan hjælpe netop din forretning?