Mød infrastruktur5.

Hør hvorfor han valgte Globeteam.

1. Hvorfor valgte du at indgå samarbejde med Globeteam?Fortæl om din baggrund – tidligere stillinger/roller osv., og hvad der afgjorde din beslutning om at starte i Globeteam.

Jeg har igennem de seneste 20 år arbejdet med IT og taget rejsen fra salg og support til projekt- og programledelse på store komplekse opgaver. Jeg startede i forhandlerledet hos Dell, hvor jeg var med til at starte Dell Services op i Norden og gradvist arbejdede mig henimod levering af diverse projekter hos private og offentlige virksomheder i Danmark og Norge. Efter Dell gik turen til DSV i Taastrup hvor jeg startede som IT-projektleder, men hurtigt overtog rollen som Global Programleder på et større konsolideringsprogram. I DSV tiden fik jeg mulighed for at rejse Verden rundt og møde en masse spændende mennesker og arbejde på en masse forskellige opgaver og projekter. Efter 5 år hos DSV valgte jeg at tage til DSB, hvor jeg fik ansvaret for at opbygge en programorganisation til afvikling af teknologisk gæld i IT og samtidig forberede IT-driften til transition til ny sourcingpartner.

“Det var især muligheden for sparring med dygtige og erfarne konsulenter, en tilrettelagt 100 dages plan, samt det faktum at jeg ikke skulle bruge energi på det rent administrative i forhold til kontrakter med kunder”

Herefter tog jeg i 2017 beslutningen om at blive selvstændig konsulent og i den forbindelse havde jeg mange overvejelser om hvordan jeg skulle gribe det an. Igennem en gammel kollega fik jeg kontakt til Globeteam og efter et par samtaler stod det klart for mig at modellen passede perfekt til min overgang fra lønmodtager til konsulent. Det var især muligheden for sparring med dygtige og erfarne konsulenter, en tilrettelagt 100 dages plan, samt det faktum at jeg ikke skulle bruge energi på det rent administrative i forhold til kontrakter med kunder.

Min beslutning viste sig at være den rigtige, da jeg var så heldig at være fuldt beskæftiget fra dag 1 og tilmed på en spændende og udfordrende opgave. Jeg har været glad for at komme ind i et team af dygtige mennesker og tilmed få lov til at arbejde sammen med andre teams i Globeteam. Jeg er udelukkende blevet mødt at åbne og interesserede mennesker, som bidrager til både faglig sparring samt socialt samvær efter arbejdstid.

2. Hvorfor er det attraktivt for dig at være en del af Globeteam?Fortæl hvorfor forretningsmodellen er attraktiv for dig: Fx koblingen mellem friheden ved at være selvstændig og samtidig have kompetente kollegaer til faglig sparring og sociale aktiviteter, afvekslende opgaver, en administration i ryggen som tager sig af ”papirarbejdet”, kendskab i markedet osv.

Globeteams model gjorde, i mit tilfælde, det let at flytte sig fra lønmodtager til rollen som konsulent. Jeg blev fra dag 1 inviteret ind i et professionelt fællesskab, hvor alle har en klar fælles målsætning om at være de bedste i branchen. Man får følelsen af at være del af samme virksomhed, selvom alle er selvstændige. Der er desuden en høj grad af vidensdeling og sparring på tværs af alle forretningsområder, hvilket gør at man får indblik i alt hvad der rører sig, hvad enten det er teknologi eller forretningsmæssige trends. Det er i høj grad også et plus at den administrative del håndteres af dygtige folk, så man kan koncentrere sig om opgaver og projekter i stedet for.

Derudover lægges der blandt konsulenterne stor vægt på sociale arrangementer på kryds og tværs af teams. Det betyder at man har rigelig mulighed for at tilvælge spændende aktiviteter.

3. Hvad driver dig i dit konsulentarbejde? Giv en kort beskrivelse af hvilken type projekter, du arbejder med, og hvordan de motiverer dig. Hvad gør dig fagligt stolt? Det kan dels være den forskel, du skaber hos kunden, men også muligheden for at arbejde med komplekse problemstillinger, gå praktisk-analytisk til værks, udforske nye veje osv. Evt. suppleret med et mere konkret eksempel.

Jeg er drevet af projekter og opgaver, som gør en forskel for den organisation de udføres i, hvad enten det drejer sig om at bygge noget, løse en problemstilling eller at skabe forandringer i organisationen. Jeg trives bedst i spændingsfeltet mellem specialisterne og ledelsen, hvor jeg elsker at formidle kommunikationen mellem de forskellige interessenter. Det kunne fx være at oversætte tekniske krav eller problemstillinger til konkrete beslutningsoplæg eller business cases, som beslutningstagerne kan forholde sig til. Jeg nyder også at træde ind i selve “maskinrummet” og få beskrevet de tekniske leverancer i samarbejde med specialisterne, samt at sikre gennemførelsen frem til overdragelsen til drift.

Jeg har været så heldig at arbejde med mange spændende virksomheder og mange dygtige mennesker i hele verden og derfor nyder jeg i høj grad den mulighed jeg får hos Globeteam for at have mange forskelligartede opgaver hos virksomheder i mange forskellige brancher.

4. Hvilke egenskaber og mindset kræver det at være management konsulent i Globeteam?Hav gerne fokus på både menneskelige og faglige aspekter: Det kan fx være evnen til at samarbejde på tværs af kompetenceområder og internt i teamet, vigtigheden af et godt netværk, evne til at sætte sig i kundens sted, udpræget service-gen, handlingsorienteret, trives med usikkerhed og omskiftelighed osv.

“I mine øjne er Globeteam virkelig toppen af poppen, hvilket betyder at man har samlet de bedste af de bedste. Så derfor kræver det selvfølgelig en høj faglighed at være en del af Globeteam”

I mine øjne er Globeteam virkelig toppen af poppen, hvilket betyder at man har samlet de bedste af de bedste. Så derfor kræver det selvfølgelig en høj faglighed at være en del af Globeteam, men derudover skal man også være indstillet på at dele ud af den faglighed og bidrage til fællesskabet. Man skal være åben for samarbejde på tværs af fagområder og stille sig selv og ens eget netværk til rådighed.

På opgaver og projekter er det vigtigt at man påtager sig rollen som kundens “trusted advisor” og byder ind med faglighed og erfaring. Selvom man som konsulent selvfølgelig altid er serviceorienteret, så er det også utroligt vigtigt at turde udfordre kunden hvis man ser udfordringer eller muligheder, som kunden ikke er opmærksom på. Desuden har jeg altid sat det menneskelige aspekt høj og derfor har jeg aldrig været bange for at vise min personlighed og bruge min humor i dagligdagen.

En anden vigtig egenskab som konsulent i Globteam, er hele tiden at være opsøgende og tilgængelig. Det gælder både i perioder med og uden beskæftigelse. Det kan både være i form af kundemøder, deling af netværk eller bare gode ideer i forhold til salgsfremstød.

Spørgsmål?Kontakt Jens med spørgsmål til konsulentarbejde hos Globeteam.

pls@globeteam.com
+45 30747474

Mød Steen.Hør hvorfor han valgte Globeteam.

Læs interview »

Mød Elias.Hør hvorfor han valgte Globeteam.

Læs interview »

Globeteam tilbyder ydelser inden for og på tværs af tre hovedområder

Business Consulting »

Infrastruktur »

Udvikling »

Optimer din forretning og dine it-investeringer

Er du interesseret i at vide mere om Globeteams ydelser, og hvordan vi kan hjælpe netop din forretning?