Infrastruktur

Digitale angreb kræver nyt beredskab

Hvordan ser it-sikkerhedsbilledet ud i jeres virksomhed eller organisation? Ved du, om I er forberedt? Har I en beredskabsplan? Gennemfører I løbende kontroller af jeres it-sikkerhed? Hvem er ansvarlig for dette? Og kender du det trusselslandskab, virksomheden befinder sig i?

Der findes utallige undersøgelser, hvis resultater kraftigt opfordrer til, at virksomheder opruster den digitale sikkerhed. Her er et udpluk:

  • Cyberkriminalitet er den 2. mest rapporterede økonomiske kriminalitet, der påvirker 32 % af organisationerne. Samme undersøgelse påviser, at de fleste virksomheder stadig ikke er tilstrækkeligt forberedt på – eller endda forstår – de risici, de står overfor. Kun 37 % af organisationerne har en beredskabsplan. ”Global Economic Crime Survey 2016” 
  • Flere end 60 % af de digitale angreb stammer fra kompromitterede identiteter (som fx via stadigt mere avancerede phishing-mails) eller fra svage passwords. ”Verizon survey”, som Microsoft refererede til på konferencen ”Security Partner Airlift”
  • Det tager typisk over 99 dage, før en virksomhed opdager, at deres data er blevet kompromitteret. I forhold til sidste år er det en forbedring på 47 dage, men der er stadig plads til forbedringer. ”Mandiant M-Trends 2017”
  • Dertil kommer, at det typisk tager tre dage at opnå Domain Admin-rettigheder i en virksomhed. Og her er tre dage lagt til de 99 dage, som det typisk tager, før en virksomhed opdager, at deres data er blevet kompromitteret. Det er meget lang tid!

En måde at højne virksomhedens sikkerhed er gennem en øget Microsoft-investering og i den forbindelse løbende foretage sikkerhedsreview og anvende værktøjer til at holde øje med blandt andet virksomhedens Office 365 og AD-implementering.

Der er høje omkostninger ved at lade stå til. Nedetid, datatab, skade på virksomhedens omdømme, dalende kundetillid, usikkerhed blandt medarbejderne, tab af konkurrenceevne og genoprettelsesomkostninger kan bringe virksomheden i knæ og er rigelig grund til at have styr på sikkerheden.

Kontakt derfor Globeteam for at høre, hvordan vi kan hjælpe din virksomhed med at gennemføre et sikkerhedsreview og på den baggrund komme med konkrete anbefalinger til forbedringer:

Henrik Gissel Szokody
Mobil: +45 4245 8797
E-mail: hgs@globeteam.com
Peder Lind Sørensen
Mobil: +45 3074 7474
E-mail: pls@globeteam.com

 

EU-persondataforordningen

Den nye EU-persondataforordning er trådt i kraft og medfører store stramninger og markant højere bøder, hvilket kan få konsekvenser for virksomhedens økonomi.

Forordningen betyder, at virksomheder, der beskæftiger sig med persondata, skal sikre, at de efterlever forordningens nye og skærpede krav, som blandt andet medfører, at virksomheder skal forholde sig til, hvilke personoplysninger der behandles i organisationen, og at de i vid udstrækning skal indføre en forhøjet egenkontrol og dokumentation af deres datastrømme.

Med skærpelsen af fremtidens krav til virksomheders behandling af personfølsomme data er den organisatoriske forankring af forordningen også meget vigtig, så ledelse og udvalgte medarbejdere succesfuldt kan efterleve lovgivningen.

”Det er ikke muligt at købe sig til et færdigt system eller et produkt/en tjeneste, som gør, at man som dataansvarlig kan efterleve GDPR,” Ole Kjeldsen, Teknologi- & Sikkerhedsdirektør, Microsoft Danmark.

Læs mere om, hvordan vi vejleder vores kunder om EU’s persondataforordning

Få vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret på din virksomheds digitale muligheder med cases og faglige artikler

Tilmeld

Globeteam tilbyder ydelser inden for og på tværs af tre hovedområder

Business model

skab sammenhæng mellem it og forretning

Globeteam hjælper dig med at optimere værdien af dine it-løsninger ved at sikre, at de understøtter forretningens

strategi og vision

Optimer og moderniser din
IT-INFRASTRUKTUR 

Globeteam sikrer dig en velfungerende it-infrastruktur, så du opnår en mere stabil drift og øget medarbejdereffektivitet

understøt forretningen med en skræddersyet it-løsning

Globeteam tilbyder assistance til at udvikle eller tilpasse it-løsninger, som møder forretningens specifikke behov

Optimer din forretning og dine it-investeringer

Er du interesseret i at vide mere om Globeteams ydelser, og hvordan vi kan hjælpe netop din forretning?