Mød Kristian Lindberg Vinther

Hvorfor valgte du at indgå samarbejde med Globeteam?

Jeg er uddannet civilingeniør i informatik fra DTU. Den røde tråd i min karriere – helt fra min første stilling – har været, at jeg har beskæftiget mig med data og forretningssystemer. Det viste sig hurtigt, at jeg havde flair for behandling, strukturering og udstilling af data, så jeg fik hurtigt rollen som integrationsspecialist i diverse projekter.

Som min erfaring voksede, tog jeg også del i og ansvar for en større og større del af forretningsafklaringen og dialogen med kunden, hvilket førte til roller som team lead og løsningsarkitekt, samtidig med at jeg havde en masse teknisk tunge opgaver. Jeg endte derfor ofte som teknisk ankermand i større projekter, som typisk spændte over flere år.

Springet til konsulent

Min grundlæggende motivation til at starte som konsulent var, at jeg gerne ville bruge mine evner bredere – på tværs af flere brancher og fagområder – i stedet for at sidde mange år ét sted. Samtidig med det var der selvfølgelig også dimensionen omkring mere indflydelse på egne arbejdsopgaver og muligheden for, at indtjeningen i højere grad skalerer med arbejdsindsatsen.

Da jeg valgte at tage springet til konsulent, tog en af mine venner fat i mig og sagde, at jeg skulle snakke med Globeteam. Det gjorde jeg så, og det viste sig hurtigt at være et godt match. Jeg havde haft snøren ude andre steder og blev tilbudt opgaver, men for mig var der ingen tvivl om, at Globeteam var et bedre sted.

“Min grundlæggende motivation til at starte som konsulent var, at jeg gerne ville bruge mine evner bredere – på tværs af flere brancher og fagområder”

Hvorfor er det attraktivt for dig at være en del af Globeteam?

For mig er Globeteam noget nær den perfekte balance mellem frihed og struktur. Her kan jeg fordybe mig og gøre det, jeg mener, at jeg er god til, mens jeg kan få hjælp fra organisationen til de ting, jeg måske ikke er så god til, såsom markedsføring og salg. Samtidig har vi en central administration, som tager sig af de vigtige opgaver omkring økonomi, fakturering m.m.

Kompetente individualister, men med kolleger

Globeteam er i høj grad en samling af yderst kompetente individualister. Men strukturen omkring de forskellige teams gør, at vi samtidig er kolleger, som kan hjælpe hinanden og være sociale sammen. Som konsulenter spænder vores opgaver meget bredt, men der er næste altid nogen, som kender til området i forvejen, hvilket er rigtig stærkt.

Friheden ligger også i, at vi i høj grad selv kan definere opgaven sammen med kunden, og at vi ofte selv er med til at formulere den endelige leverance. Jeg har derigennem været heldig til bl.a. at kunne arbejde meget med de helt nye cloud-teknologier.

Hvad driver dig i dit konsulentarbejde?

Selvom jeg er tekniker, elsker jeg dialogen med kunden og udfordringen i at sætte sig ind i kundens domæne og i at forstå deres problemstilling i dybden. På den måde kan jeg ofte være med til at rådgive kunden og belyse nogle løsninger, de måske ikke selv har kendskab til.

Når vi så har defineret en leverance, kan jeg lige så godt lide at sætte mig ned og fordybe mig i den tekniske del. Jeg mener selv, at en af mine absolutte forcer er, at jeg ved hjælp af arkitektur og design skaber solide, afkoblede softwareløsninger, som efterfølgende er nemmere at vedligeholde og videreudvikle.

Hvilke egenskaber kræver det at være Udviklings-konsulent i Globeteam? 

Som udviklingskonsulent i Globeteam skal man være lidt af en blæksprutte. Ud over at have det faglige i orden skal man kunne arbejde sammen på tværs af mange forskellige fagområder og ”kulturer”, samtidig med at man skal kunne drive projekter selvstændigt. Der er ikke to kunder, som er ens, hvilket man skal lære at håndtere.

Mit generelle råd til nye konsulenter kunne være: Hav et ydmygt mindset over for kunden og deres problemstillinger og vind deres tillid med kvalitetsrådgivning og leverancer. Fejl er uundgåelige, men vær ærlig, kommunikér med kunden og gør brug af teamet, din teamlead og account-teamet.

Det får du
Du bliver en del af et stærkt team, som kan give dig fagligt modspil og sparring
Læs mere >>

Hvem er du?
Du er blandt de allerbedste på dit felt, og du motiveres af at realisere gevinster hos kunden
Læs mere >>

Mød Kristian Vinther
Læs hvorfor han valgte at blive konsulent i Udviklings-teamet
Læs mere >>

Opgaver i Udviklings-teamet
Det kan du komme til at arbejde med som konsulent i Development-teamet
Læs mere >>

Bliv en del af Globeteam

Er du interesseret i at blive konsulent i Globeteam, så send en ansøgning og et CV til blivkonsulent@globeteam.com

Vi glæder os til at høre fra dig!