ITU, Langkjaer og Globeteam udbyder to nye kursusforløb
Er du i tvivl, om din virksomhed er rustet til at modstå cyberkriminelle, bør du overveje at deltage på IT-Universitetets nye kursusforløb om cybersikkerhed for små og mellemstore virksomheder. På kurserne får du redskaber og kompetencer til at forbedre virksomhedens beredskab mod eksempelvis hacking, ransomware og cyberkriminalitet.
Kursusforløbene er støttet af Industriens Fond og afvikles i et tæt samarbejde mellem IT-Universitetet, Langkjaer Cyber Defence og Globeteam. Læs pressemeddelelse om samarbejdet.
Flere rapporter og analyser har over de senere år vist, at cybersikkerheden er lav i danske små og mellemstore virksomheder. Det vil denne uddannelsesindsats gerne lave om på ved at udbyde to fleksible kursusforløb, hvor det vil være muligt at sammensætte de forskellige moduler efter dit behov.
Introduktion til IT-sikkerhed for virksomheder:
Forløbet er målrettet mellemledere, ledere og andre, som arbejder med eller har ansvar for IT og IT-sikkerhed. Forløbet består af 3 moduler, der klæder medarbejdere på til at vurdere virksomhedens risikoprofil samt tage stilling til, hvordan virksomheden kan beskytte sig bedst muligt mod cyberkriminelle. Kurserne stiller ikke særlige krav til tekniske forkundskaber. Kurset udbydes i oktober og november måned og foregår på IT-Universitetet.
- Modul F1: Forstå cybertruslen og dine risici
Dette kursus hjælper med at afdække og nuancere udfordringerne i cyberspace for danske SMV’er og gør cyberforsvaret konkret, prioriteret og anvendelsesorienteret. - Modul F2: Cloud og Cybersikkerheds-markedet
På dette kursus ser vi nærmere på services i skyen (cloud computing) og på, hvordan det adskiller sig fra andre leveranceformer med fokus på sikkerhed og tilgængelighed. - Modul F3: Krisestyring – før, under og efter et cyberangreb
Med udgangspunkt i anonymiserede virkelige cases om cyberangreb diskuterer vi, hvad der sker, når det går galt, og hvordan man forbereder og håndterer det bedst muligt.
IT-sikkerhed i praksis for virksomheder:
Forløbet er målrettet medarbejdere, som arbejder med IT-drift. Forløbet henvender sig også til leverandører og rådgivere, der udbyder IT-hjælp til SMV’er. Forløbets 4 moduler klæder IT-professionelle på til at håndtere cyberkriminelle og giver praktiske redskaber til at sikre, at de IT-løsninger, virksomheden bruger, matcher den stigende cybertrussel. Kurset udbydes første gang i 2020 og foregår på IT-Universitetet.
- Modul P1: Hærdning af Windows-miljøer
Der findes et utal af dyre sikkerhedsforanstaltninger, men i en standard Windows-platform findes der allerede en lang række gode sikkerhedsværktøjer, som du på dette kursus får en detaljeret indføring i. - Modul P2: Cloud-sikkerhed i praksis
Selvom man benytter cloud, er der stadig mange elementer og aktiviteter, man skal tage stilling til. I dette modul uddybes, hvorledes de forskellige cloud-platforme kategoriseres, samt hvordan man bør sikre sine data og selve platformen. - Modul P3: Firewalls og skanninger på internettet
Når virksomhedens systemer er eksponeret på internettet, risikerer de at blive udsat for automatiserede angreb. Kurset introducerer online-portaler og scanningsværktøjer, som løbende kan vurdere og sikre virksomhedens IT-systemer. - Modul P4: Logning og basal håndtering af hackerangreb
Når angrebet sker, er det vigtigt at vide, hvordan man som teknisk ansvarlig forholder sig. Vi kortlægger typiske angrebsforløb og diskuterer hvilke handlemuligheder og værktøjer, der kan tages i brug hvornår.
Læs mere om kursusforløbet på IT Universitetets hjemmeside, hvor du også kan tilmelde dig.
Læs kronik “IT-sikkerhed bør være en del af danskernes almene dannelse” af Jens Christian Godskesen og Jari Kickbusch, publiceret på Finans.dk.
Hvem er underviserne fra Globeteam?
Jesper Krogh er leder af Globeteams Infrastruktur Team og arbejder som Cloud Architect indenfor Microsoft infrastruktur med særligt fokus på Office 365 og Azure. Jesper har været den ansvarlige bag flere af de største Office 365-migrationer hos offentlige og private virksomheder i Danmark, hvor sikkerheden omkring forretningens data er altafgørende.
Som erfaren Cloud Architect arbejder Jesper i spændingsfeltet mellem forretning, sikkerhed og IT, hvor kommunikation på flere forskellige interessentniveauer er en del af konsulentjobbet. Jesper Krogh har flere gange været brugt af Microsoft som taler blandt andet inden for Office 365 og Active Directory Services.
Steen Bogø er seniorkonsulent hos Globeteam og arbejder med Microsoft og Symantec infrastruktur med særligt fokus på management-systemer, OS Deployment, software deployment, Patch Management og generel infrastruktur. Steen har de sidste år arbejdet med og interesseret sig for sikkerhed inden for infrastruktur.
Steen har arbejdet som infrastrukturkonsulent i over 20 år og har stor erfaring fra offentlige og mange internationale virksomheder inden for produktion, medicinalindustrien samt offentlige instanser. Derudover har Steen været underviser i 10 år i både Microsoft og Symantec og har derfor en evne til at formidle tekniske løsninger på en forståelig måde.
Jesper Hanno Hansen er sikkerhedskonsulent hos Globeteam. Jesper har de sidste 10 år arbejdet med at sikre komplekse miljøer hos nogle af de mest sikkerhedsorienterede virksomheder i Danmark og udlandet. Han arbejder for tiden særligt med at løfte infrastrukturen hos en række kunder, så de kan opnå topkarakter hos diverse hackerfirmaer.
Jesper er Systems Security Certified Practitioner med speciale indenfor “blue team”, der arbejder med at holde hackerne ude og har forståelse for alle komponenter i infrastrukturen fra firewall til servere og klienter. Med teknologier som Kryptering med IPSec, Segmentering af Active Directory, autentifikation med Smart card m.m. har Jesper overblikket til at opnå det sikkerhedsniveau, der er målet for virksomhed.