Om Globeteam

Cloud PBX

Flyt virksomhedens telefoncentral i skyen

Mange virksomheder har deres mailserver i Office 365 og kan nu med Cloud PBX også flytte virksomhedens telefoncentral i Office 365. Fordelene ved dette er mange, men der er også en række udfordringer – telefoni kan være vanskeligt at passe ind i en cloud-strategi. En hybrid telefoniløsning kan midlertidigt være svaret på mange af disse udfordringer og sikre virksomheden en cloudbaseret telefoni løsning baseret på Office 365 allerede i dag. 

Men hvordan kommer man som virksomhed bedst i gang med at etablere en hybrid løsning, som kan udlede de enorme fordele, og som på sigt er klargjort til, at virksomheden kan skifte til en fuld Cloud PBX telefoni løsning i takt med at Office 365 udvikler sig.

I denne artikel giver Thomas Juhl Olesen en kort introduktion til Cloud PBX og opridser udfordringer og de muligheder, virksomheder kan opnå med en hybrid løsning.

Udfordringer

Udfordringerne ved at flytte telefoni i skyen er at taledata er mere følsomt overfor netværk end eksempelvis mails, da der er tale om realtids-data. Realtidsdata er ekstra følsomme overfor latency og jitter, hvorfor konceptet med, at brugerne sidder i Danmark, mens serveren står i Dublin eller Amsterdam, kan være en udfordring.

Mange virksomheder har derudover eksisterende og bindende aftale med teleudbyderen, og andre kan være forpligtede til at købe telefonforbindelser via SKI, hvorfor de ikke kan bruge de numre, som Microsoft stiller til rådighed.

Dertil kommer, at virksomheder typisk har mange lokale integrationer eksempelvis omstillingsborde, kontaktcentre, trådløse håndsæt osv, som pt. ikke kan integreres direkte i Office 365.

Hybrid setup

Løsningen på ovenstående problemstillinger er at etablere hybrid telefoni, enten leveret via en fuld Skype for Business installation eller den såkaldte CCE (cloud connector edition), hvilket er en enkel fysisk server, som er en indbygget lukket Skype for Business installation, og som håndterer hele den lokale Skype for Business del, uden at virksomheden behøver foretage nogle ændringer i deres eget AD.

Hybrid via CCE

 

CCE

 

Det vil sige, at virksomheden kan bruge lokale telefonforbindelser (ISDN eller SIPTrunk) fra de klassiske udbydere samtidig med, at virksomheden kan administrere telefoncentralen i Office 365 og dermed opnå mange af fordelene ved at flytte telefoni i skyen, såsom samlet administration, færre lokale servere, skalerbarhed og ikke mindst store besparelser på at eliminere gamle PBX’er og dertilhørende serviceaftaler.

Hybrid via fuld Skype for Business

SfB

Med en hybrid løsning er det nærmest en formssag for virksomheder, når det på sigt bliver muligt at konvertere de danske numre til Microsoft. Og efterhånden som ovennævnte integrationsproblemstillinger kan løses med Web-API integrationsmuligheder direkte i skyen, kan disse også flyttes løbende.

Har din virksomhed i forvejen en 365 strategi og har besluttet at Skype for Business er vejen frem og gerne vil opnå alle benefits i forhold til Skype for Business og Cloud PBX, så kontakt Thomas Juhl Olesen for en dialog om hybrid telefoni.

Thomas Juhl Olesen
E-mail: tjo@globeteam.com
Mobile: +45 2933 7043

 

Hvad er Cloud PBX?

Cloud PBX er Microsofts cloud-hostede version af Enterprise Voice, hvor opkald og PBX-funktioner foregår i Office 365 med Skype for Business Online. Cloud PBX gør det muligt for dig at bruge Skype for Business Online til at integrere taleopkald med resten af din Skype for Business-investering, alt imens du nyder omkostningsbesparelserne og den driftsmæssige enkelthed ved en Microsoft-hostet tjeneste.

Skype for Business Cloud PBX giver dig mulighed for at erstatte det eksisterende PBX-system med et sæt af features, der leveres direkte fra Office 365, og som er tæt integreret i firmaets øvrige cloudbaserede produktivitetsoplevelse i Officeporteføljen. Med Cloud PBX i Skype for Business Online kan dine brugere udføre grundlæggende opkaldsstyring, f.eks. foretage og modtage opkald, viderestille opkald og slå lyd til og fra på opkald.

Cloud PBX-brugere kan klikke på et navn i deres adressebog, hvorefter Skype for Business foretager et opkald til den pågældende person. Cloud PBX-brugere kan bruge deres mobile enheder, et headset med en bærbar computer eller pc eller en af de mange tilgængelige IP-telefoner, til at foretage og modtage opkald. Cloud PBX understøtter klienterne Lync 2013 og Skype for Business 2015 og 2016, Lync og Skype for Business til iOS og Lync og Skype for Business til Android.

Som det er tilfældet med de traditionelle PBX-systemer og med Enterprise Voice, håndteres opkald mellem brugerne i organisationen internt i Cloud PBX og går aldrig til PSTN. Dette gælder både for opkald mellem brugerne i organisationen, som foretages i forskellige geografiske områder, og for opkald til tilknyttede partnere, hvilket eliminerer omkostningerne til telefoni for interne opkald.

Få vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret på din virksomheds digitale muligheder med cases og faglige artikler

Tilmeld

Optimer din forretning og dine it-investeringer

Er du interesseret i at vide mere om Globeteams ydelser, og hvordan vi kan hjælpe netop din forretning?