Om Globeteam

IT skaber strategisk værdi hos Superfos

Fælles retning for IT-afdelingen og forretningen sikrer bedre understøttelse af virksomhedsstrategi

Reports-and-Accounts_product_top

Superfos ønskede at koble IT og forretningen tættere sammen for at trimme og effektivisere virksomheden. Til at lede dette projekt allierede Superfos sig med Globeteam, og de gennemførte i samarbejde med topledelsen hos Superfos en proces, der resulterede i flere forslag til performanceforbedringer, og som i dag sikrer synkronisering, optimering og kommunikation af IT-beslutningsprocesser og -kriterier i forhold til virksomhedens strategi og udviklingsplaner.

Læs case

quote_iconJeg har været meget glad for samarbejdet med Globeteams konsulenter. De er højtkvalificerede og meget fagligt dygtige, de er nogle af de bedste inden for deres respektive områder.” Michael Opsahl, IT-chef, RPC Superfos

Udfordring

I foråret 2011 stod Superfos over for en række udfordringer bl.a.:

  • Virksomheden havde ingen fælles retning for IT og forretning.
  • Diskussioner om performanceforbedringer i forretningen involverede ikke IT.
  • IT-afdelingen var en ”sort boks” set udefra.
  • Superfos havde behov for nye systemer.
  • Og behov for en mere moden og effektiv IT-organisation.

Løsning

Globeteam gennemførte i samarbejde med Superfos en proces, der satte effektivisering på virksomhedens IT-dagsorden. I tæt samspil kortlagde Superfos og Globeteam de overordnede processer og data for at opnå ny viden om interne forretningsgange, og om hvordan kunderne agerer. Kortlægningen blev brugt i forbindelse med en workshop for topledelsen, der resulterede i en række projekter, herunder en analyse af Superfos’ driftsomkostninger og outsourcingsaftale, der udløber ved udgangen af juni 2012 samt en analyse af IT-organisationen, dens strukturer, processer og samarbejde med forretningen samt et ERP-projekt, som dog indtil videre er sat på hold.

Fordele

IT-afdelingen i Superfos er i dag langt mere forretningsorienteret og skaber større værdi på strategisk niveau. Hos Superfos understøtter IT forretningen og bidrager proaktivt til innovation og vækst – IT er ikke bare noget, der står i kælderen og skal driftes. Globeteam har bl.a. hjulpet med at:

  • Identificere og prioritere forslag til business performanceforbedringer ved hjælp af IT og dermed koblet IT og forretning tæt sammen.
  • Etablere processer og strukturer, der sikrer, at IT forstår forretningens behov som baggrund for de fremadrettede IT-planer.
  • Identificere, hvor Superfos kan optimere sine IT-processer fx på drift og udvikling.

Få vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret på din virksomheds digitale muligheder med cases og faglige artikler

Tilmeld

Optimer din forretning og dine it-investeringer

Er du interesseret i at vide mere om Globeteams ydelser, og hvordan vi kan hjælpe netop din forretning?