Om Globeteam

Moderniseringsstyrelsen højner service og sikkerhed med single sign on-løsning

Offentlige myndigheder vil fremover få nem og sikker adgang til Moderniseringsstyrelsens applikationer og tjenester med en cloud-baseret single sign on-løsning fra Globeteam.

Moderniseringsstyrelsen har netop idriftsat en central single sign on-løsning leveret og driftet af Globeteam. Med løsningen sikrer Moderniseringsstyrelsen, at ca. 400 statslige og selvejende institutioner samt enkelte kommuner og regioner med tilsammen op til knap en million logins om måneden får sikker adgang til tjenester og applikationer (herunder RejsUd og IndFak) uden at skulle huske på passwords.

Single sign on er kort fortalt en løsning, der sikrer, at de rette medarbejdere får adgang til de rigtige systemer med blot et enkelt login.

Cloud-baseret løsning med høj sikkerhed

Moderniseringsstyrelsen valgte en cloud-baseret løsning for at opnå en høj sikkerhed, adgang til avanceret logningsfunktionalitet og for samtidig at sikre en optimering af driftsomkostningen.

Foruden et højnet serviceniveau for brugerne byder single sign on-løsningen på øget driftsstabilitet, effektiviseringsbesparelser og ikke mindst øget sikkerhed, eftersom valideringen af brugerne kommer til at foregå i deres egne organisationer og teknologien i single sign on-løsningen giver en langt højere sikkerhed end ved traditionelle brugeradministrationsteknologier.

Fuldautomatiseret drift og automatisk overvågning

Løsningen tilbyder udover single sign-on fuldautomatiseret drift, der automatisk overvåger løsningen flere gange i sekundet og har indbyggede alarmer på kritisk serverinfrastruktur (diskplads, højt CPU-brug osv.). Derudover giver løsningen Moderniseringsstyrelsen mulighed for selv at trække drift- og brugsrapporter i realtid.

Løsningen driftes i Microsoft Azure og anvender standardkomponenter til logning, rapportering og serverdrift. Ved at anvende Azure som fundament for platformen har Moderniseringsstyrelsen fået en løsning, som samtidig kan skaleres op eller ned i takt med, at deres behov ændrer sig.

Den cloud-baserede single sign on-løsningen er udviklet og leveret af Globeteam og er baseret på produktet Safewhere Identify, som blandt andet også ligger til grund for sikkerhedsløsningerne hos KOMBIT og Miljøportalen samt hos et stigende antal private applikationsudbydere.

Resultater

  • Forbedret brugeroplevelse gennem SSO fra institutionerne samt afskaffelse af systemspecifikke kodeord
  • Øget sikkerhed i forhold til brugerautentifikation og mulighed for tilkobling af 2-faktor-autentificering i form af NemID og via SMS-kode eller e-mail.

Kontakt:

Peter Langvad
E-mail: pl@globeteam.com
Mobil: +45 30864343

Få vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret på din virksomheds digitale muligheder med cases og faglige artikler

Tilmeld

Case: Vil du hellere printe casen eller gemme den til senere? Hent pdf her

Optimer din forretning og dine it-investeringer

Er du interesseret i at vide mere om Globeteams ydelser, og hvordan vi kan hjælpe netop din forretning?