Om Globeteam

Klientoptimering giver målbare gevinster hos Lundbeck

Hurtigere opstartstider på PC’er bidrager til at øge medarbejdernes produktivitet

lundbeck_us_0

Medicinalfirmaet Lundbeck ønskede at øge produktiviteten for hver medarbejder med 15 min. om dagen ved at optimere it-værktøjer og processer i koncernen. I samarbejde med Globeteam gennemførte Lundbeck et Windows 7 projekt med fokus på at gøre det hurtigere for medarbejderne at starte deres pc’er op – såkaldt klientoptimering. De hurtigere opstartstider udgør et væsentligt bidrag i forhold til at nå effektiviseringsmålet.

Læs case

Projektet blev gennemført som led i Lundbecks store effektiviseringsprogram, GET15, som sigter på at spare 15 minutter pr. medarbejder pr. dag ved bl.a. at styrke it-værktøjerne, så de bliver mere tilgængelige og lettere at anvende. Det omfattede et skift fra det aldrende Windows XP til Windows 7 for at opnå en hurtigere og bredere platform med større driftsstabilitet og lavere opstartstider for alle medarbejdere.

quote_iconMed hjælp fra Globeteams konsulenter forløb udrulningen af Windows 7 hurtigt og smertefrit. Vi oplever, at vi har fået et stabilt og velfungerende operativsystem, hvor særligt de hurtigere opstartstider bidrager til vores målsætning om at effektivisere arbejdstiden.” Allan T.S. Hansen, It infrastruktur arkitekt, Lundbeck

Globeteams rolle

Globeteam har designet og forestået opgraderingen fra Windows XP til Windows 7 – herunder forbedret sikkerheden med Windows Bitlocker og ved oprettelse af nye group policies.

Globeteam forestod ligeledes design og implementering af en global SCCM2012 løsning i hele Lundbeck.

I projektet anvendte Globeteam sit eget optimeringsrammeværktøj, som består af en række Microsoft- og gratis 3. partsværktøjer til bl.a. løbende måling af opstartsperformance og til at identificere og løse problemer med programmer, der lukker ukontrolleret ned.

Projektets resultater

Globeteam stod for en hurtig og effektiv migrering af brugernes data fra Windows XP til Windows 7 – både ved geninstallationer af Windows på gamle pc’er og ved overflytning til helt nye pc’er.

Opstartstiderne er gået fra ca. 3 minutter til 1 minut i de tilfælde, hvor Windows er blevet geninstalleret på en pc. På nye pc’er er opstartstiden helt nede på ca. 30 sekunder. Dette er inkl. fuld diskkryptering, antivirus og sikkerhedspolitikker.

I en intern undersøgelse svarede 70% af medarbejderne efterfølgende, at de er “meget tilfredse” med opstartstiden i sammenligning med det gamle XP, mens 26% er “tilfredse”. Adspurgt om forløbet af selve migreringen svarede 63%, at de har været “meget tilfredse” med processen, og 27% er “tilfredse”.

Lundbeck har desuden fået en række værktøjer til at følge trends for opstartstider, så der fremover kan sættes hurtigere ind, hvis de ændrer sig for meget.

Få vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret på din virksomheds digitale muligheder med cases og faglige artikler

Tilmeld

Optimer din forretning og dine it-investeringer

Er du interesseret i at vide mere om Globeteams ydelser, og hvordan vi kan hjælpe netop din forretning?