Om Globeteam

Coop strømliner drift af ca. 2000 terminaler

Automatisk opdatering af terminaler betyder lavere omkostninger og øget fleksibilitet

Coop Danmark ønskede at optimere brugen af sine håndterminaler til at holde status og bestille varer i de enkelte butikker. I samarbejde med konsulent fra Globeteam udviklede Coop Danmark løsning til at opdatere, holde styr på og yde support på de knap 2000 terminaler, der dagligt understøtter driften i butikkerne.

Læs case

quote_iconImplementering af Motorola MSP, og den udvikling Globeteam har gennemført, betyder, at vi uden store omkostninger kan installere og opdatere håndterminaler og pristjekkere med ny funktionalitet efterhånden som vores butikker og kæder efterspørger disse. Tidligere måtte butikkerne selv foretage opdateringer i butikkerne, hvilket gav store omkostninger og mange fejlsituationer. I dag kan vi styre dette med MSP – det giver sikkerhed, lave omkostninger og fleksibilitet!” Svend Enevoldsen, Coop IT, Projektchef / IT leder

Udfordring

Coop Danmark benytter i sine butikker Motorola Håndterminaler til at bestille varer og holde status. På hånd-terminalerne anvendes ’Dynamic Store’ fra Consafe til at udføre opgaverne. Coop Danmark ønskede at få udviklet en løsning til udrulning af håndterminalerne samt mulighed for at foretage løbende vedligehold vha. et centralt Mobile Device Management system, baseret på Motorola MSP. MSP systemet skulle kunne differentiere mellem, hvilken kæde (Kvickly, Brugens m.fl.) og butik den enkelte håndterminal blev brugt i. Hver butikskæde har bestemte konfigurationsfiler, ligesom butikkernes trådløse netværk, der ikke nødvendigvis er det samme, skulle understøttes. For at undgå at lave installationsprofiler til hver butik/site, skulle dette automatiseres vha. subnetdifferentiering, da hver butik har sit eget subnet, og således kan genkendes. Da denne håndtering af ’sites’ ikke var mulig for MSP, skulle der udvikles et nyt værktøj til dette.

Løsning

Globeteams rolle var rådgivning og udarbejdelse af løsningsarkitektur, ligesom vi efterfølgende bistod med den nødvendige udvikling og konsulentbistand, der var påkrævet for at automatisere en udrulningslogik til Coop Danmarks håndterminaler. Løsningen på butiksgenkendelsen blev et værktøj programmeret i C++ til at håndtere sites ud fra subnet og registrere dette, så det blev tilgængeligt for MSP serveren og dermed IT-support. Desuden udviklede vi et værktøj til at fejlsøge på håndterminalerne ude i butikkerne i forbindelse med henvendelse til IT-support, samt et værktøj til at udføre simple opgaver som genstart, geninstallér og skift butik.

Fordele

Løsningen hos Coop Danmark sikrer en hurtig udrulning af håndterminaler til produktionen, hvad enten det foregår centralt fra IT-afdelingen eller ude i de enkelte butikker. Løsningen er blevet automatiseret og er koblet sammen med et ”Mobile Device Management” system, så IT-administratorerne kan lave yderligere tilpasninger baseret på individuelle krav. Ved at udvikle et værktøj til at automatisere en del af installationsrutinerne, sammenholdt med netværksdiagnostik til butiksgenkendelse, har Coop Danmark opnået en løsning, som er driftsikker, hurtig og skalerbar.

Få vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret på din virksomheds digitale muligheder med cases og faglige artikler

Tilmeld

Optimer din forretning og dine it-investeringer

Er du interesseret i at vide mere om Globeteams ydelser, og hvordan vi kan hjælpe netop din forretning?