Business Consulting

Check fundamentet

I alle brancher er det en stor udfordring at gennemføre it-projekter til tiden og inden for budget. SIGMA, POLSAG, AMANDA og PROASK er bare fire eksempler på statslige it-projekter, som er løbet løbsk og er endt i fiasko. Kan det offentlige såvel som det private erhvervsliv sikre sig mod fejlslagne projekter og hvordan?

Globeteam tilbyder at fungere som rådgiver og mediator på kundesiden og risikovurdere og udfordre it-projekters fundament før de igangsættes. Dette giver dig mulighed for stabilisering og eventuel korrektion af projektgrundlaget og dermed mulighed for at sikre projektresultaterne.

Et projekts fundament etableres i forbindelse med udarbejdelse af business casen, der så leder til en projektformulering. Her tilbyder Globeteam at udfordre syv kritiske punkter:

  1. Nødvendighed: En solid ”brændende platform” er afgørende
  2. Løsning: En velafprøvet løsning, som kan levere gevinster
  3. Interessenter: Afstemte interessenter (især mellem ledelse, forretning og it)
  4. Finansiering: Budget til både projekt og ændringer
  5. Tidsplan: En realistisk tidsplan for alle interessenter
  6. Ledelse og kompetencer: De rigtige kompetencer såvel ledelsesmæssigt som fagligt
  7. Kontrakt: Et aftaleforhold, som tilskynder til samarbejde og fælles mål

På baggrund af ovenstående analyse har vi mulighed for i tæt samarbejde med relevante repræsentanter fra virksomheden at vurdere eventuelle uklarheder og udfordringer med projektet og komme med anbefalinger til, hvordan projektets fundamentet kan korrigeres og forstærkes, inden det igangsættes.

Analysen udmunder typisk i udarbejdelse af en kort handlingsplan, hvor vi opstiller konkrete forslag til prioriterede indsatsområder for korrektion, således at projektets planlagte gevinster realiseres.

Vi anbefaler vores kunder at udfordre fundamentet to gange. Første gang når ideen er udformet, men inden den er godkendt og sat i gang, og anden gang når projektet er etableret, og leverandøren er valgt. Her er forudsætningerne og de vigtigste interessenter på plads, men projektet kan fortsat korrigeres med en minimal indsats.

Kontakt Jens Herman Krebs eller Preben Thalund Madsen for en indledende dialog om, hvordan vi kan hjælpe med at sikre dit it-projekt. Preben beskæftiger sig med ledelse og forretningsudvikling med hovedfokus på strategi og komplekse it-projekter.

Du kan læse mere om de ydelser vi tilbyder inden for Project Assurance her


Kontakt:

Jens Herman Krebs
E-mail: jhk@globeteam.com
Mobil: +45 4240 4942

Få vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret på din virksomheds digitale muligheder med cases og faglige artikler

Tilmeld

Optimer din forretning og dine it-investeringer

Er du interesseret i at vide mere om Globeteams ydelser, og hvordan vi kan hjælpe netop din forretning?