Business Consulting

EU’s dataforordning og ISO27001

europe-2021308_1280

Styrk virksomhedens datasikkerhed

EU’s nye dataforordning byder på strenge krav til sikring og beskyttelse af personlige oplysninger samt ikke mindst dokumentation heraf. Derfor er en gennemgang af organisationens procedurer og politikker både påkrævet og nødvendig.

Alle organisationer skal med EU’s nye dataforordning have styr på, hvilke persondata der registreres i hvilke systemer, hvordan de er beskyttet, at organisationen har den krævede hjemmel for at registrere disse data, at de registrerede har fået ordentlig information om, hvad der registreres m.v. Samtidig får de registrerede personer en række rettigheder, der vedrører indsigt i egne data, og som stiller nye krav til organisationerne. Endvidere skal organisationer nu reagere meget hurtigt på brud på sikkerheden og give myndigheder og berørte parter besked.

Derfor er en gennemgang af organisationens procedurer, politikker og systemer til håndtering af persondata både påkrævet og nødvendig.

Det øgede trusselsbillede, som er baggrunden for EU-forordningen, betyder, at det ikke er tilstrækkeligt at placere ansvaret i it-afdelingen; datasikkerhed og dokumentationskravene er derimod et emne, der bør være på topledelsens agenda.

Samtidig er det en god mulighed for at gå virksomhedens procedurer og politikker efter i sømmene, således at der bliver ryddet ud i unødvendige procedurer, sikkerhedsbrister, dårlige vaner etc., og så organisationen fremover er rustet til at imødekomme sikkerhedstrusler samt nye krav.

Men hvordan bærer man sig ad med en sådan gennemgang? Og hvordan sikrer man, at virksomheden efterlever alle nuværende og fremtidige påbud og kan dokumentere dem, således som dataforordningen foreskriver? Alt det hjælper Globeteam dig med.

Globeteams rolle

Globeteam rådgiver virksomheder og organisationer igennem alle faser af arbejdet med at implementere EU-dataforordningen og sikkerhedsstandarder generelt. Vi tilbyder både forretningsmæssig, organisatorisk og teknisk rådgivning samt implementeringsassistance.

Vi tilbyder f.eks.:

  • Analyse af din organisations håndtering af persondata og opstilling af en handlingsplan, for at I kan leve op til EU-forordningens krav
  • Dokumentation og implementering af de nødvendige processer og procedurer
  • Vurdering og tilpasning af jeres tekniske setup ud fra en risikovurdering
  • Adgang til et dokumentationsværktøj, som vil gøre det let at vedligeholde den nødvendige dokumentation

IS027001

Globeteam anbefaler, at man i arbejdet med dataforordningen tager udgangspunkt i sikkerhedsstandarden ISO27001, der giver gode og relevante retningslinjer og er et godt fundament for alle organisationer, der ønsker at arbejde professionelt og struktureret med informationssikkerhedspolitik. Der skal mere til for at leve op til de nye krav fra EU, da ikke alle elementer i dataforordningen adresseres i ISO27001; men den er altså et godt skridt på vejen.

Vil du vide mere om, hvordan Globeteam kan klæde din organisation på til den nye dataforordning?
Så kontakt: Jesper Vraa Nielsen
Mobil: +45 2362 6962
E-mail: jvn@globeteam.com

Læs mere om om de specifikke krav til din organisation og om, hvad Globeteam kan bidrage med i føljetonen om databeskyttelse og informationssikkerhed, som du finder her

Få vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret på din virksomheds digitale muligheder med cases og faglige artikler

Tilmeld

Optimer din forretning og dine it-investeringer

Er du interesseret i at vide mere om Globeteams ydelser, og hvordan vi kan hjælpe netop din forretning?