Om Globeteam

Bots, fremtidens digitale assistenter i private virksomheder

Bots_artikel 4_banner

Bots er en ny måde at tænke kundedialog på

I dette indlæg i Globeteams temaserie om bots fortæller Martin Strandbygaard om de mange forretningsmæssige fordele, private virksomheder kan opnå ved at bruge bots som digitale assistenter i mødet med kunderne. Læs også de forrige indlæg, ”Derfor skal din kommune have sin helt egen bot”, hvor Martin retter fokus mod fordelene ved anvendelse af bots i kommunerne, og ”Hvad er en bot, og hvad du kan bruge den til?”, hvor Mikkel Hempel blandt andet beskriver, hvad forskellen er på bots, robotter, machine learning og kunstig intelligens.

Med en bot eller digital assistent kan I tilbyde en naturlig, vedkommende brugeroplevelse, der forstår og reagerer på kundernes behov og måder at udtrykke sig på, og I kan møde kunder og brugere på deres foretrukne platforme som LinkedIn og Facebook på det tidspunkt, der passer dem bedst. Samtidig med at brugeroplevelser med en digital assistent ofte er billigere at bygge og vedligeholde end traditionelle it-løsninger.

Uanset om behovet er at besvare spørgsmål, vejlede om produkter, hjælpe kunden med at vælge eller bare lede kunden hen til den medarbejder, der bedst kan hjælpe, så er en digital assistent en intuitiv indgang til kundedialogen.

Fremtidens kundedialog

Bots er de nye apps, dialog er den nye brugeroplevelse og messaging er den nye browser. 2016 var “the year of the bot”. Apple, Facebook, Skype og de andre store messaging-kanaler lancerede alle bot-platforme, der samlet når mere end 2 mia. brugere. Jeres kunder er der også!

Den almindelige bruger har mindre end 30 apps på sin telefon, men har mere end 2 mio. apps at vælge imellem. Så konkurrencen om brugernes opmærksomhed er enorm, og brugernes forventninger til app-oplevelsen følger med.

En bot er en ny måde at tænke kundedialog, som har mange fordele i forhold til de apps og kundeportaler, kunderne allerede kender.

En frisk tilgang til support

En digital assistent giver helt nye muligheder for at tilbyde en supportoplevelse, der er personlig, vedkommende og engageret i brugeren. Med kunstig intelligens og robotics kan en digital assistent forstå og genkende de behov, der forårsager supporthenvendelser, stille opklarende spørgsmål og proaktivt komme med forslag til løsninger – det er slut med håbløse søgninger blandt hundredevis af enslydende svar på support-websites, der aldrig helt formår at adressere kundens spørgsmål eller problem.

Hurtig, enkel og effektiv indgang til forretningssystemer

Digitale assistenter er den ideelle løsning til at give kunder og forretningspartnere adgang til jeres forretningssystemer, uden at I skal bygge dyre, komplekse webportaler eller apps, der giver dem adgang.

Drevet af robotics proces automation (RPA) tilbyder bots en meget hurtig time-to-market med løsninger, der integrerer dybt ind i nye og gamle forretningssystemer uden behov for dyre, komplekse integrationer. Samtidig med at det kan gøres med en enkel og intuitiv brugeroplevelse, som hovedparten af kunder og brugere kender og er trygge ved.

Væsentlig forøgelse af kapaciteten i jeres kundesupport

Digitale assistenter drevet af kunstig intelligens er et meget effektivt hjælpeværktøj til kundesupporten, som mange virksomheder allerede får stor gavn af, og som endnu flere vil benytte i fremtiden.

Er det svært at nå at besvare alle kommentarer på jeres sociale medier? Tager det tid at finde og genfinde svaret på de samme spørgsmål, brugerne stiller? Og er noget af det medvirkende til at begrænse, hvilke sociale medier jeres virksomhed er til stede på?

Digitale assistenter kan hjælpe kundesupporten med at indsamle spørgsmål og kommentarer, der skal besvares, samt med at finde og forberede svarene, så jeres kundesupport kun behøver at lave en hurtig kvalitetssikring, inden det postes. I stedet kan de bruge deres tid på den tætte dialog med jeres kunder.

Hvad kan en bot bruges til?

En bot kan som ovenfor nævnt bruges til at føre en naturlig dialog med en rigtig person. Der er derfor flere oplagte brugsscenarier for bots. F.eks.:

  • Kundesupport
   Her kan botten besvare ofte stillede spørgsmål (FAQs) eller dele simple informationer med brugeren, såsom “Vi lukker kl. 14 i dag pga. Kr. Himmelfart” eller “Vi oplever ustabilt internet i dit område” (bemærk at botten i disse eksempler gør brug af real time-informationer).
   Botten vil være i stand til at give forslag til svar til kunden, give direkte svar, hvis den er helt sikker, eller sågar eskalere spørgsmålet til en rigtig kundesupportmedarbejder i tilfælde af, at den ikke kan hjælpe kunden videre.
   • Salg
    Til online salg kan en bot hjælpe med at generere leads ved at indgå i den indledende dialog med en potentiel kunde. Dens kunstige intelligens kan derefter løbende vurdere, hvor interesseret kunden virker og overgive kunden til en rigtig salgsmedarbejder, hvis interessen vurderes at være stor nok.

 

  • Banker
   Banker skal (afhængig af deres tilhørsland) jævnligt kunne bekræfte deres kunders identitet overfor myndighederne for at mindske risikoen for hvidvask m.m.
   En bank-bot kan derfor kontakte brugerne på deres foretrukne kanaler (SMS, mail, Skype, Facebook m.fl.) for at indsamle eventuelt nye oplysninger om dem. Bemærk her det smarte i, at botten aktivt kan indlede samtalen med brugerne. Ikke omvendt.
  • Jura
   Allerede nu forsøger flere advokatselskaber at anvende machine learning og AI til at vurdere sager. DoNotPay (se donotpay.co.uk) går skridtet videre og har tilføjet et bot-interface til at kommunikere med den kunstige intelligens. Botten kan hjælpe dig med at slippe for at betale for parkerings- og fartbøder, ligesom den også kan rådgive dig om din ret til erstatning i forbindelse med flyrejseforsinkelser osv.

Læs mere i artiklen “Hvad er en bot, og hvad kan du bruge den til?”

Sådan kommer I i gang

Ved at kontakte Globeteam kan I få klarlagt de forretnings- og brugermæssige fordele ved bots, ligesom I kan få en skræddersyet en digital assistent, som er tilpasset jeres behov.

Hvis I kunne tænke jer at høre mere om de mange muligheder på baggrund af dette indlæg, så kontakt os på:

Artiklens forfatter:
Martin Strandbygaard
Mobil: +45 2326 0772
E-mail: mas@globeteam.com
Salg:
Peter Langvad
Mobil: +45 3086 4343
E-mail: pl@globeteam.com

Næste artikel

I næste artikel tager vi med udgangspunkt i en aktuel case fat i, hvordan et ministerie anvender en bot, som benytter kunstig intelligens til at kvantificere, hvor trusted en bruger er, hvorfor de gør det, hvad får de ud af det og hvad de har brugt Globeteam til.

Så husk at følge med her på hjemmesiden eller på Globeteams LinkedIn-side.

Få vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret på din virksomheds digitale muligheder med cases og faglige artikler

Tilmeld

Optimer din forretning og dine it-investeringer

Er du interesseret i at vide mere om Globeteams ydelser, og hvordan vi kan hjælpe netop din forretning?