Om Globeteam

Benchmarkanalyse af kommunernes digitale platform

Som led i Globeteams styrkede fokus på den kommunale sektor gennemførte Globeteam i maj og juni en benchmarking analyse af kommunernes digitale platform. Formålet var at kortlægge i hvilket omfang kommunernes platform reelt er i stand til at høste de forventede digitaliseringsgevinster.

Analysen var opbygget omkring følgende hovedtemaer:

  • Er kommunens digitale platform klar til at udnytte mulighederne i den fælleskommunale rammearkitektur?
  • Er kravene til brugermobilitet og den digitale platform tænkt sammen?
  • Er den digitale platform forberedt til effektivt at udnytte selvbetjeningsløsninger og skabe sammenhængende digitale processer?

10 kommuner har deltaget i analysen, som er gennemført som et struktureret interview af kommunens it-afdeling med afsæt i spørgsmål inden for hovedtemaerne, hvor kommunen har beskrevet deres nuværende status, samt deres forventninger og ambitioner til, hvor de vil være om to år.

Analysen er nu afsluttet og resultaterne er samlet i en rapport, som de deltagende kommuner har fået præsenteret sammen med en individuel tilbagemelding, som dækker den enkelte kommunes placering herunder en række konkrete anbefalinger.

Reaktionerne har været så positive, at yderligere et antal kommuner vil blive tilbudt at deltage. Kommuner, der måtte ønske at indgå, er velkomne til at kontakte Globeteam. Deltagelse er uden omkostninger for kommunen.

Løsning til procesautomatisering

Et område, som har været specifikt bragt op i dialogen med kommunerne, er Globeteams procesautomatiseringsløsning. Løsningen er i dag kørende hos en række statslige kunder og vil i kommunerne kunne understøtte den er nu tilpasset, så den understøtter automatisering af de mange manuelle processer, der i dag er mellem kommunernes mange ESDH-systemer, fagsystemer, selvbetjeningsløsninger og Digital Post.

Muligheden for at realisere det store effektiviseringspotentiale, der ligger her, har haft meget stor massiv interesse hos de deltagende kommuner, og Globeteam har allerede indgået aftale med den første kommune og forventer, at yderligere aftaler vil blive indgået i august.

Per Andreasen er en af hovedkræfterne bag analysen og har gennem de sidste 15 år arbejdet som konsulent inden for digitalisering af den offentlige administration. Per har været primus motor bag ESDH-rapporterne fra 2011 og 2013 og har stor indsigt i digitalisering af den offentlige sagsbehandling. Per har tidligere målt den digitale modenhed på 22 kommuner sammen med KL i 2012 med særlig fokus på den organisatoriske parathed. For yderligere information kontakt Per Andreasen på e-mail: pan@globeteam.com eller på mobil: 2427 7131

Kontakt

Ønsker du at høre mere om analysen og dine muligheder for at deltage, er du også meget velkommen til at kontakte:

Peter Langvad, Senior Executive, Partner
E-mail: pl@globeteam.com
Mobil: 3086 4343

Globeteam tilbyder ydelser inden for og på tværs af tre hovedområder

Business model

skab sammenhæng mellem it og forretning

Globeteam hjælper dig med at optimere værdien af dine it-løsninger ved at sikre, at de understøtter forretningens

strategi og vision

Optimer og moderniser din
IT-INFRASTRUKTUR 

Globeteam sikrer dig en velfungerende it-infrastruktur, så du opnår en mere stabil drift og øget medarbejdereffektivitet

understøt forretningen med en skræddersyet it-løsning

Globeteam tilbyder assistance til at udvikle eller tilpasse it-løsninger, som møder forretningens specifikke behov


Er du Interesseret i at høre mere?

Få vores nyhedsbrev

Få de seneste nyheder og bliv inspireret af spændende kundehistorier

Email

Fornavn

Efternavn

VirksomhedOptimer din forretning og dine it-investeringer

Er du interesseret i at vide mere om Globeteams ydelser, og hvordan vi kan hjælpe netop din forretning?