Om Globeteam

Automatiser dig væk fra trivielle opgaver

Ny lovgivning! Ændrede regler! Bedre service! Højere kvalitet! Effektivisering! Væk med de trivielle opgaver!

Hvad har softwarerobotter, bots og procesplatforme til fælles: Effektivisering, højere kvalitet og dynamik? Det svarer Globeteam og et eksternt panel på gennem en række fagligt berigende artikler og konkrete cases fra den offentlige sektor.

I denne temaserie gennemgår Globeteam tre forskellige procesunderstøttende teknologier og deres mulige samspil:

 • Softwarerobotter (også kaldet Robotics) – automatisering af trivielle manuelle rutiner
 • Bots (eller chat-bots) – med skriftlig dialog på dansk med brugeren
 • Konfigurerbare procesplatforme – understøtte komplekse og dynamiske processer

Det er teknologier, der har det til fælles, at de har potentiale til at automatisere manuelle processer og effektivisere arbejdsgange i den offentlige sektor. Det betyder, at de ansatte kan få frigjort tid til at højne kvaliteten af de tjenester, myndigheden stiller til rådighed for brugere og borgere.

Der er en rivende udvikling i de forskellige teknologier, og det kan være svært at holde styr på, hvad de enkelte teknologier betyder, og hvad de hver især bedst egner sig til. Hvordan kan de bidrage til kommuners effektivisering og kvalitetsforbedringer? Og hvad stiller det af krav til processerne samt til vores måde at beskrive processerne?

Det sætter Globeteam fokus på i denne temaserie, hvor vi sigter efter at formidle, oplyse og inspirere – alt sammen med det formål at klæde dig på til at kunne vurdere de tre procesunderstøttende teknologier og deres samspil. Hvad temaet indbefatter kan du se i fakta- boksene nedenfor.

Om temaserien ”Automatiser dig væk fra trivielle opgaver”

I Globeteams temaserie bliver du præsenteret for de tre forskellige procesunderstøttende teknologier; softwarerobotter, bots og procesplatforme. Du får eksperters bud på, hvordan teknologierne hver især kan bruges til at effektivisere sags- og arbejdsgange i den offentlige sektor. Derudover får du adgang til undersøgelser og gennem konkrete cases fra den offentlige og private sektor, som allerede anvender teknologierne i dagligdagen, får du inspiration til, hvordan det offentlige kan gøre brug af teknologierne.

Du kan læse berigende artikler og cases begået af Globeteams konsulenter og af faglige eksperter fra bl.a. ITU og DTU, som Globeteam og en række andre parter skal arbejde sammen med de næste 4 år i et projekt finansieret af Innovationsfonden – et projekt der skal finde nye veje for at digitalisere videnstunge sagsbehandlingsprocesser.

Procesunderstøttende teknologier – softwarerobotter, bots og procesplatforme

Hvilken strategi skal man følge, og hvilke teknologier er de bedste valg for den enkelte myndighed? Det er oftest ikke et enten-eller, men et både-og. Mange kan med fordel køre et langsigtet strategisk spor og samtidig indføre løsninger, der giver udbytte her og nu.

Softwarerobotter
Med softwarerobotter kan en computer (robot) arbejde med eksisterende applikationer (ERP, ESDH, Support Ticket System, kommunens andre systemer osv.) på samme måde, som en person arbejder med applikationerne.

Men hvornår giver softwarerobotter mening for offentlige myndigheder? Hvad er perspektiverne for brugen af softwarerobotter? Og er softwarerobotter den rigtige måde at automatisere manuelle processer på? Det vil Globeteam gennem en række artikler komme med et bud på.

Bots
Med en bot kan myndigheden fx besvare mange af borgernes spørgsmål og guide dem gennem den digitale selvbetjening på alle tidspunkter – uden at det kræver flere medarbejdere, døgnbemanding og oplæring. Der er således både potentiale for bedre borgerservice og intern effektivisering.

Men kan du skrive dansk med din bot? Det er en typisk udfordring på de internationale bot-platforme (fx Microsofts), og Globeteam har derfor udviklet en bot-løsning baseret på Microsofts platform, der kan trænes til sprog, som Microsoft ikke understøtter i dag, eksempelvis dansk. Globeteams danske bot-platform er således klar og allerede under implementering hos flere kunder. Så skulle vi ikke komme i gang med at bygge sådan en chatbot?

Globeteam har i en tidligere artikelserie introduceret bots, machine learning og kunstig intelligens – den kan du læse her. I vores nye artikelserie vil vi perspektivere mulighederne med bots og, via konkrete cases fra både offentlige og private virksomheder vise, hvordan dansktalende bots kan give værdi.

Konfigurerbar procesplatform
En konfigurerbar procesplatform er et standard-/rammesystem, hvor processerne så at sige ”bor” i systemet, og hvor der kan være samspil med andre systemer via integrationer.

Man kan opsætte regler for procesforløb og automatiserer det, der er muligt at automatisere, samt involvere ”rigtige” brugere efter behov – typisk på baggrund af den rolle, brugeren spiller i processen. En velegnet procesplatform indeholder et sagsbegreb og klassisk ESDH-funktionalitet. Derudover vil platformen som standard typisk have en række integrationer – fx til Office-pakken, CPR og Digital Post.

Globeteam har tidligere udgivet en rapport om perspektiverne ved konfigurerbare procesplatforme, og vi vil i denne temaserie dels give konkrete eksempler på anvendelse af sådanne platforme, dels dele indlæg af eksterne faglige eksperter fra ITU, DTU og Kammeradvokaten.

 

Webintro-Robot ved skrivebord

 

Det estimeres, at robotterne kan erstatte op mod 140 millioner arbejdspladser inden år 2025, og 64 % af de danske virksomheder vurderer, at softwarerobotter på omfattende vis vil revolutionere måden, virksomhederne arbejder på i dag.

Læs temaserien

Læs Globeteams temaserie, hvor vi sigter efter at formidle, oplyse og inspirere – alt sammen med det formål at klæde dig på til at kunne vurdere tre procesunderstøttende teknologier og deres samspil.

 1. Automatiser dig væk fra trivielle opgaver
 2. Er Robotic Process Automation it-branchens nye gaffatape?
 3. Læs mere om Robotic Process Automations og om RPA’s fire modenhedsniveauer
 4. Har du overvejet at ansætte en robot?
 5. Intelligent borgerservice med chatbots og robotics
 6. Få rapport: Digitalisering af statens sagsbehandling – er sagssystemerne gearet til dynamik?
 7. Kan ændringer i loven integreres løbende i sagsbehandlingssystemer?
 8. EcoKnow and the importance of user concerns
 9. Få syv gode råd til at opnå succes med digitalisering af processer
 10. Bonusartikel: Det næste skridt i digitaliseringen af processer

Følg med på LinkedIn

Kontaktinfo

Har du spørgsmål til temaserien, er du velkommen til at kontakte:

Per Andreasen
E-mail: pan@globeteam.com
Mobil: +45 2427 7131

20161116_PerAndresasen_3806a

Læs tidligere temaserie om bots

Globeteam har i en tidligere temaserie introduceret bots, machine learning og kunstig intelligens.

Du kan læse serien her 

 

Få vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret på din virksomheds digitale muligheder med cases og faglige artikler

Tilmeld

Optimer din forretning og dine it-investeringer

Er du interesseret i at vide mere om Globeteams ydelser, og hvordan vi kan hjælpe netop din forretning?