5 gode grunde til at komme i gang med alias i Navision Stat

Skrevet af
Tina Mikkelsen
Globeteam

Del indlæg

Alias er en smart konteringsfunktion, der letter arbejdet for den enkelte medarbejder, reducerer antallet af konteringsfejl og sikrer en nemmere udgiftsopfølgning


Alias er en konteringshjælp i Navision Stat. En aliaskode kan således opsættes med en ønsket kombination af dimensioner, finanskonto og/eller sagsreference.

Ved indtastning af alias i Navision Stat, eller i andre af de statslige systemer, udfyldes dimensionsværdier, finanskonto og/eller sags- og sagsopgavenummer automatisk. Det betyder, at medarbejderen kun skal huske en håndfuld aliasser i stedet for hele registreringsrammen.

1. Alias gør det lettere for den enkelte medarbejder

Det er langt nemmere kun at skulle huske en håndfuld alias-numre i stedet for hele registreringsrammen. Processen med at indtaste bliver lettere, når der anvendes alias og systemet afleder konteringen automatisk.

2. Alias reducerer antallet af konteringsfejl

Når alias er sat korrekt op, udfylder systemet store dele af informationerne automatisk. Herved reduceres antallet af konteringsfejl markant.

3. Alias giver en nemmere udgiftsopfølgning

Ved brug af alias sikres en nemmere udgiftsopfølgning, idet opfølgning kan foretages på alias-niveau, og fordi der er færre konteringsfejl.

4. Alias sparer tid

Når man kun skal indtaste et enkelt nummer i stedet for tre, fire eller seks, sparer man i sagens natur tid i indtastningsprocessen. Vigtigere er at der spares tid på fejlretning og fordi der opnås en mere effektiv udgiftsopfølgning. Tid der kan bruges på andre opgaver.

5. Alias er systemunderstøttet

Alias er understøttet af alle de relevante statslige systemer som, fx IndFak, RejsUd og SBS. Det betyder, at du kan bruge alias på tværs af de systemer, organisationen anvender.

Læs mere om alias i Økonomistyrelsens brugervejledning, Navision Stat Brugervejledning

Martin V. Olsen
Globeteam Principal

Vil du høre mere? 

Vil du høre mere om, hvordan vi kan hjælpe jer med opsætning af Alias i Navision Stat?

E-mail: mvo@globeteam.com

Mobil: +45 3071 4411

Andre læste også
29. november 2022
Sådan reducerer du risikoen for, at jeres SAP S/4HANA-projekt bliver forsinket
Overgangen fra ældre versioner af SAP til SAP S/4HANA er en opgave med højt strategisk fokus og stor betydning for forretningen.
Globeteams erfarne konsulenter rådgiver omkring IT-sourcing
15. november 2022
Understøtter jeres outsourcingkontrakt en agil udviklingsstrategi?
Stiger prisen på jeres outsourcingkontrakt pga. de høje elektricitetspriser? Så er det måske nu, I skal tage en dialog med leverandøren om at skrue op for agiliteten
9. november 2022
Morgenmøde: Risikerer din virksomhed store prisstigninger på jeres IT-leverancer?
Kom til morgenmøde den 24. november og få svar på, om jeres IT-leverandør har lov til at hæve prisen som følge af de stigende energipriser, og hvilke muligheder I i så fald har for at optimere kontrakten.

Nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret på din virksomheds digitale muligheder med cases og faglige artikler