8 gode grunde til at bruge Power BI

Skrevet af
Globeteam
Globeteam

Del indlæg

Er du i tvivl om, I skal fortsætte i Excel eller andre rapporteringsværktøjer? Læs vores 8 grunde til at bruge Power BI til ledelsesrapportering

 

1. Det er nemt at anvende

Power BI minder på mange punkter om Excel. Har I erfaring med at udvikle rapporter ved brug af pivottabeller i Excel, vil omstillingen til Power BI føles naturlig og ligetil.

2. Det er let tilgængeligt

Power BI er tilgængelig for alle statslige og selvejer institutioner, som anvender LDV (Det lokale datavarehus) via Citrix til Statens IT eller KMD.

3. Det er let at forstå

Der er mange flere visualiserings- og interaktionsmuligheder end i f.eks. Excel.

4. Det er nemt at sammenkoble datakilder

Det er relativt simpelt at sammenkoble data fra forskellige systemer f.eks. produktions-, HR- og økonomidata.

5. Det er nemt og intuitivt at publicere rapporter

Rapporter kan publiceres og frit tilgås via rapportserveren i LDV. Det er muligt at udvikle rapporter i et format, som kan læses på tablet og/eller smartphone.

6. Der er mulighed for automatisk opdatering af data

Der kan opsættes automatisk opdatering af datakilder, og I kan fastsætte tidspunktet for opdateringerne.

7. Der er høj sikkerhed

I modsætning til i Excel er det lettere at sikre, at følsomme data ikke sendes til interne eller eksterne, som ikke burde have adgang til data.

8. Det er billigt

Power BI er i modsætning til andre visualiseringsværktøjer, som blandt andet Tableau og QlikView, frit tilgængeligt via LDV – både ift. udvikling og publicering af rapporter. Dette gælder for statslige institutioner og selvejere, der anvender LDV.

Der må forventes udgifter til hosting-leverandøren ved firewallåbninger, hvilket er et krav, hvis data ikke ligger tilgængeligt i LDV.

Martin V. Olsen
Globeteam Principal

Vil du høre mere? 

Vil du høre mere om, hvordan vi kan hjælpe jer med Power BI og ledelsesrapportering i staten?

E-mail: mvo@globeteam.com

Mobil: +45 3071 4411

Andre læste også
Job og fællesskab i Globeteam
4. oktober 2022
Globeteam søger konsulenter med stor erfaring i Navision Stat
Har du lyst til at præge den fremtidige økonomistyring i staten? Så er du måske en af de erfarne og løsningsorienterede konsulenter, vi søger til ERP-teamet i Globeteam.
Globeteams ERP konsulenter rådgiver om økonomistyring og HR i staten. Vi kan bl.a. hjælpe med implementering og den kloge ibrugtagning af SBS, implementering af system til tidsregistrering og projektøkonomi
7. september 2022
Få styr på jeres projektøkonomi
Projektregnskaber og -rapportering kan systemunderstøttes af sagsmodulet i Navision Stat. Vi hjælper jer gerne i processen med at få opsat sagsmodulet hensigtsmæssigt. Start f.eks. med at bruge vores værktøj til at komme godt i gang med implementeringsprocessen.
Globeteams ERP konsulenter rådgiver om økonomistyring og HR i staten. Vi kan bl.a. hjælpe med implementering og den kloge ibrugtagning af SBS, implementering af system til tidsregistrering og projektøkonomi
7. september 2022
5 gode råd til en mere effektiv lønkontrol
Skal I til at revidere jeres lønkontrolplan? Vi giver jer her 5 gode råd til, hvordan I kan gribe opgaven an på en effektiv måde, så I opnår en sammenhæng mellem lønkontrolplanen og jeres HR administrative arbejdsprocesser

Nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret på din virksomheds digitale muligheder med cases og faglige artikler