Kundecase

Nordic Aviation Capital bruger skyen som springbræt til global vækst

Udfordring

Nordic Aviation Capitals medarbejdere rejser meget og løser komplekse opgaver på egen hånd over store dele af kloden, hvilket stiller særlige krav til infrastrukturen.

Løsning

Flyvirksomheden valgte at flytte broderparten af virksomhedens services fra den hardwarebaserede serverinfrastruktur ud i Microsoft Azure, så Azure udgør infrastrukturens rygrad.

Resultat

Den cloudbaseret infrastruktur understøtter i særklasse flyvirksomhedens vækst og globale ambitioner og har bl.a. gjort det muligt at flytte services, data og backup fra fysiske servere ud på Microsoft Azure.

Cloudbaseret infrastruktur letter Nordic Aviation Capitals internationale ekspansion

Nordic Aviation Capital er på få år vokset fra meget få til nu 115 ansatte og leaser i dag 260 fly ud til kunder verden over. Virksomheden understøtter vækst og globale ambitioner med en cloudbaseret infrastruktur i særklasse, der bl.a. har gjort det muligt at flytte services, data og backup fra fysiske servere og ud på Microsoft Azure. Det gør det nemt at åbne nye kontorer og vokse uden begrænsninger, mens medarbejderne bliver i stand til at arbejde præcis lige så effektivt fra Toronto eller Singapore som fra Billund.

I offentligheden er virksomheden stort set ukendt, men ikke desto mindre verdens førende indenfor leasing og handel med mellemstore turboprop-fly.

Det er Mads Krog-Jensens opgave – sammen med en lille håndfuld medarbejdere – at sikre, at kollegerne i den danske succesvirksomhed kan arbejde effektivt. Uanset om de er hos en kunde et sted i verden, på et salgskontor, i hovedkontoret i Billund eller i en af afdelingerne i Canada, Singapore eller Irland.

”I 2004 flyttede virksomheden og ca. ti ansatte fra Skive til Billund. I dag, 11 år senere, er vi 115 ansatte og ejer knap 260 turboprop-maskiner. Så jo, det er gået temmelig stærkt,” konstaterer han.

NACs medarbejdere rejser meget og løser komplekse opgaver på egen hånd over store dele af kloden, hvilket igen stiller særlige krav til infrastrukturen. Dels fordi de skal have adgang til alle IT-værktøjer, uanset hvor de måtte befinde sig. Dels fordi eksempelvis virksomhedens teknikere ofte har brug for at hente eller uploade adskillige gigabyte data i form af f.eks. illustrationer, fotos og manualer.

"Vi er i vækst over hele verden, og så er det er en fordel med en cloudbaseret infrastruktur, der gør os i stand til at ekspandere uden at skulle bekymre os om hardware, vedligehold og begrænsninger."

Nordic Aviation Capital flyttede næsten hele infrastrukturen ud i Azure

Den udfordring var imidlertid svær at løfte på en standardiseret og effektiv facon, så længe virksomheden stadig baserede den primære del af driften på traditionel, hardwarebaseret infrastruktur. Det var besværligt for medarbejdere på farten at udveksle data i større stil, og det kunne nemt tage en måned at etablere et nyt kontor. Primært fordi servere først skulle købes, fragtes, konfigureres og sendes ud til lokationen, før man kunne få domaincontrollere, backup, print- og filservices op at stå.

NAC havde imidlertid længe arbejdet med Microsofts cloudbaserede produktivitetsplatform Office 365, og ”vi havde vænnet os til, at her var noget infrastruktur, vi hverken skulle bekymre os om at vedligeholde eller have særlig ekspertise for at holde i drift. Det var bekvemt og ressourcebesparende,” forklarer Mads Krog- Jensen. Den mulighed ønskede man også at have med resten af infrastrukturen, og derfor søgte NAC råd hos Microsoft-partneren Globeteam om, hvordan man kunne komme så vidt.

Virksomheden valgte i sommeren 2014 en løsning, der bygger på at flytte broderparten af virksomhedens services fra den hardwarebaserede serverinfrastruktur ud i Microsoft Azure, så Azure udgør infrastrukturens rygrad. Samtidig binder virtuelle netværk virksomhedens regioner sammen ved at gøre direkte brug af Microsofts datacentre i hhv. Europa, USA og Singapore. På den måde anvendes Azure og datacentrene som direkte erstatning for den serverhardware, der tidligere var placeret på de enkelte kontorer, og i dag ligger backup, administration, Citrix-, fil- og printservere samt domaincontrollere i Azure.

Masser af båndbredde mellem kontinenterne og høj stabilitet

”I designet af løsningen og udnyttelsen af Microsofts cloudstruktur var vi reelt derude, hvor der var hvide pletter på landkortet. Så her var Globeteams ekspertise til stor gavn for os, og vi er indtil videre ikke stødt på en udfordring, de ikke kunne løse. Hvilket egentlig er ganske godt gået, når man tager i betragtning, at der næppe er andre virksomheder med en løsning, der er i nærheden af at kunne det, vores kan. Nemlig at stille en global og 100% skalérbar infrastruktur til rådighed, der let kunne understøtte en koncern med 50.000 ansatte. Men det er vel at mærke en infrastruktur, vi skal ikke selv bruge kræfter på at drifte eller på at tage backup af,” siger Mads Krog-Jensen.

Direct Access-teknologi sikrer rejsende medarbejdere nem og sikker forbindelse til nærmeste datacenter. Direct Access sørger desuden for forbindelsen fra hvert kontor til den cloudbaserede infrastruktur for det tilfælde, at den lokale firewall står af, ”så selv disaster recovery-delen er bedre end noget, vi selv ville have være i stand til at bygge,” tilføjer han.

Men selv om løsningens omfang og design er i særklasse, så har den i store træk fungeret upåklageligt fra dag et. NAC udnytter desuden de lynhurtige forbindelser mellem Microsofts regionale datacentre. Det drager medarbejderne bl.a. fordel af, når de uploader store datamængder til de centrale fildrev i skyen.

“Helt utænkeligt” at bygge noget tilsvarende uden skyen

Han er dog ikke i stand til at sætte tal på, hvor meget man har sparet ved at gå i skyen. Primært fordi en tilsvarende global infrastruktur ville have været utænkelig at basere på traditionelt server- og netværksudstyr.

”Jeg vil ikke engang regne på, hvad det ville have kostet at bygge noget tilsvarende med egen hardware. Det ville dog helt sikkert have været frygtelig kostbart, hvis det da overhovedet havde været muligt. Men det, vi kan sige med sikkerhed, er, at vi har fået en infrastruktur i koncernklassen, som vi kan drive med ret lave omkostninger og ganske få medarbejdere. Vi kan kontrollere alt fra Billund – eller hvor jeg eller en kollega måtte befinde sig – og vi er som virksomhed i stand til at arbejde og ekspandere praktisk taget overalt på kloden,” siger IT-chefen.

Så hvor det tidligere let kunne tage en måned at bestille, konfigurere og sende en server ud til et nyt salgskontor, tager samme opgave nu højst en dag. Opgaven kan desuden løses uden at skulle sende IT-eksperter til den pågældende lokation.

Næste trin er at rykke den resterende del af infrastrukturen – herunder ERP samt en række databaser og interne systemer – ud i skyen. Det er ikke helt ukompliceret, fordi der skal flyttes flere elementer på én gang. Men ifølge Mads Krog-Jensen er det dog formentlig alligevel den vej, man vælger at gå, fordi det passer bedst ind i virksomhedens forretningsmodel.

Peder Lind Sørensen Globeteam
Peder Lind Sørensen
Salgsansvarlig

Kan jeg hjælpe?

Vil du høre mere om, hvordan Globeteam kan hjælpe dig med en lignende løsning, så kontakt mig gerne på +45 3074 7474 eller pls@globeteam.com

Nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret på din virksomheds digitale muligheder med cases og faglige artikler