Hvorfor opfinde den dybe (ESDH)tallerken, når andre har gjort det?

Skrevet af
Inge Bograd
Artikel

Del indlæg

Eller spurgt på en anden måde: Behøver vi konfigurere ESDH-systemet – det har leverandøren jo gjort?

Dette er et spørgsmål, som mange stiller, og som vi også har stillet os selv i forbindelse med Dialogbaseret implementering.

I disse tider, hvor standardisering fylder meget i den kommunale digitalisering, vil det være naturligt at tænke, at hvorfor skal man gøre et stort nummer ud af at konfigurere ESDH-systemet (eller andre standard/ramme-systemer) til vores sagsprocesser?

Kan man ikke med fordel tage udgangspunkt i de sagsprocesser, der er tænkt ind i ESDH-systemet?

Og svaret er Jo! – til en hvis grad…

På den ene side – alle kommuner er forskellige:

Globeteams anbefaling er, at man altid går ind på standardsystemets præmisser og tager udgangspunkt i systemets logik.

Men alle kommuner er forskellige:

Man har organiseret sig forskelligt. Man har forskellige systemer, der kan udfylde forskellige roller – fx blanketløsninger, selvbetjeningsløsninger, fagsystemer etc. Man har forskellig grad af parathed til automatisering – og dermed forskellige ambitionsniveauer for anvendelse. Derfor vil der altid være behov for en drøftelse af, hvordan ESDH-systemet skal anvendes til opgaverne – hvilken rolle skal systemet have i kommunen, hvordan skal det spille sammen med de andre systemer, og således også hvordan ESDH-systemet skal konfigureres.

På den anden side – ESDH-systemet kan diktere processen:

Der vil være udvalgte sagsgange, hvor der er meget få muligheder for konfigurering, og hvor det derfor er ESDH-systemet, der dikterer sagsprocessen.

Men selv i disse tilfælde har man også brug for dialog mellem leverandør og de involverede medarbejdere i sagsprocessen. Leverandøren skal nemlig formidle, hvordan sagsprocessen er tænkt i ESDH-systemet, og kommunen skal tilpasse sine eksisterende arbejdsrutiner til systemet.

Uanset situationen vil den Dialogbaseret tilgang gøre en positiv forskel på implementeringen.

Kan leverandøren så hjælpe os med at finde den rette balance?

Her er der behov for at leverandørerne forbedrer sig!

Leverandørerne er typisk gode til at undervise i deres system, men de er knap så gode til at rådgive kunderne til, hvordan de skal tilpasse deres sagsgange, og hvad der så er tilbage, som skal konfigureres. Dette er en væsentlige forudsætning for, at kommunen kan få succes med at tage udgangspunkt i systemets muligheder.

Andre læste også
19. februar 2024
Deltag i sikkerhedsseminar d. 12. marts kl. 9-12
I samarbejde med Microsoft og BlueVoyant inviterer Globeteam til sikkerhedsseminar. Deltag og bliv klogere på, hvorfor komplekse trusler kræver holistisk beskyttelse.
2. november 2023
SAP S/4HANA – få styr på roadmap og migreringsstrategi
Realiser det fulde forretningspotentiale af SAP S/4HANA med en målrettet køreplan & strategi for migreringen. I denne artikel deler SAP ekspert Aamir Bilal Chaudhry sine erfaringer omkring roadmap og valg af migreringsstrategi
3. oktober 2023
Mød Lars Lykke Olsen, SAP-konsulent hos Globeteam
Lars Lykke Olsen, SAP-konsulent hos Globeteam, fortæller om, hvordan han har fokus på at hjælpe kunderne med at høste den fulde forretningsværdi af deres nye SAP S/4HANA-platform

Nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret på din virksomheds digitale muligheder med cases og faglige artikler