Om Globeteam

Derfor skal din kommune have sin helt egen bot

Bots eller digitale assistenter giver bedre digital selvbetjening

Bot-hjemmeside-artikel 3-banner

Forestil dig, at I kan besvare borgernes spørgsmål og guide dem gennem den digitale selvbetjening på alle tidspunkter – uden at det kræver flere medarbejdere, døgnbemanding og oplæring. Alt dette og mere til kan I give borgerne med en bot eller digital assistent, som løsningen også kaldes.

I dette indlæg i Globeteams temaserie om bots retter Martin Strandbygaard fokus mod, hvordan borgerne i kommunerne kan få glæde af at bruge bots eller digitale assistenter samt de fordele, kommunerne selv kan opnå med dem. Læs også det forrige indlæg, ”Hvad er en bot, og hvad du kan bruge den til?”, hvor Mikkel Hempel blandt andet beskriver, hvad forskellen er på bots, robotter, machine learning og kunstig intelligens.

Med en bot eller digital assistent kan I tilbyde den bedste digitale selvbetjening, bedre og billigere borgerbetjening, og I kan ’møde’ borgerne og virksomhederne på deres foretrukne platforme som LinkedIn og Facebook på det tidspunkt, der passer dem bedst.

Digitale assistenter eller bots, der bruger kunstig intelligens og robotter (RPA), kan give borgerne en meget personlig og intelligent betjening. Det er også muligt at kombinere den digitale assistent med NemID-adgang, så den også kan hjælpe med spørgsmål og opgaver, der skal søges i fag- og journaliseringssystemer. Det gør den i stand til i endnu højere grad at forstå borgernes og virksomhedernes situation og behov, og dermed kan den give mere målrettet hjælp under samtalen.

Den kan for eksempel:

  • Hjælpe borgere og virksomheder med at ansøge om byggetilladelser
  • Oplyse borgerne om børns placering på ventelister
  • Hjælpe borgere med at finde aktivitetstilbud i kommunen, og som måske er tæt på, hvor de bor
  • Hjælpe borgere med svar på spørgsmål om komplekse regler om dagpenge, jobsøgning og aktivering
  • Hjælpe borgere og virksomheder med at finde de relevante personer eller afdelinger, hvis de har behov for at kontakte en medarbejder
  • Hjælpe jeres sagsbehandlere med hurtigt af finde alle relevante oplysninger om en sag på tværs af fagsystemer

Hvorfor få en bot eller digital assistent?

En digital assistent er en ny måde at tænke borgerbetjening på. Og fordelene er mange i forhold til de klassiske selvbetjeningsløsninger, vi alle kender:

Den gode og intuitive brugeroplevelse

En digital assistent giver borgeren en god brugeroplevelse gennem følelsen af personlig service. Der er ingen forvirrende knapper, menuer og søgefelter. Du skal bare tale eller skrive til den digitale assistent, og så guider den dig med ord igennem en løsning på dit behov.

Forstår den ikke, hvad du ønsker, så kan den både fortælle dig det og fortælle dig, hvad den kan hjælpe dig med i stedet.

Betjening når og hvor det passer borgeren

Den digitale assistent holder aldrig fri, så borgere og virksomheder kan få personlig betjening døgnet rundt og altså i det tidsrum, hvor det passer den enkelte bedst.

Derudover kan man med en digital assistent møde borgerne og virksomhederne ”hvor de er” på deres foretrukne platforme såsom hjemmeside, Facebook, Messenger, LinkedIn osv. F.eks. kan borgere stille spørgsmål til jeres digitale assistent direkte i Messenger i stedet for først at skulle finde vej til kommunens hjemmeside og derefter lede efter svar eller kontaktoplysninger m.m.

En opsøgende guide

Den digitale assistent kan også holde øje med, om en borger har svært ved at bruge en klassisk selvbetjeningsløsning og tilbyde sin hjælp. Hvis en bruger har søgt rundt længe på jeres hjemmeside, kan den digitale assistent dukke op og foreslå det, den tror, brugeren leder efter ud fra det, som brugeren har søgt efter.

Hvad er en bot eller digital assistent?

Bots (også kendt som chatbots) er et stykke software, som kan føre en naturlig samtale (tekst eller tale) med en rigtig person.  Det særligt smarte findes ved, at botten kan indlejres i en lang række kanaler som Facebook, Skype, Slack, MS Teams, i en webside, i en mobil-app og meget mere.

Læs mere i artiklen ”Hvad er en bot, og hvad kan du bruge den til?”

Sådan kommer I i gang

Ved at kontakte Globeteam kan I få klarlagt de forretnings- og brugermæssige fordele, som både vil bringe besparelser og højne borgerserviceniveauet i jeres kommune, ligesom I kan få en skræddersyet digital assistent, som er tilpasset jeres behov.

Hvis I kunne tænke jer at høre mere om de mange muligheder på baggrund af dette indlæg, så kontakt os på:

Artiklens forfatter:
Martin Strandbygaard
Mobil: +45 2326 0772
E-mail: mas@globeteam.com
Salg:
Peter Langvad
Mobil: +45 3086 4343
E-mail: pl@globeteam.com

Næste artikel

I næste artikel vil vi dykke mere ned i konkrete brugsscenarier for private virksomheder samt de forretningsmæssige fordele for dem.

Så husk at følge med her på hjemmesiden eller på Globeteams LinkedIn-side

Få vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret på din virksomheds digitale muligheder med cases og faglige artikler

Tilmeld

Optimer din forretning og dine it-investeringer

Er du interesseret i at vide mere om Globeteams ydelser, og hvordan vi kan hjælpe netop din forretning?